Çalışma komisyonları başta olmak üzere katılımcı kurum ve kuruluşların projeler üretmesine imkan sağlayan Söke Kent Konseyi"ne bu anlamda ciddi öneri Söke Ziraat Odası"ndan geldi. Söke Ovası"nda üreticilerin kullandığı tarımsal ilaç kutularının geri dönüşüme kazandırmak, ilaç kutularının doğaya etkilerini en asgari düzeye çekebilmeyi amaçlayan projede zirai ilaç kutularının sağlıklı şekilde toplanması hedefleniyor. Söke Belediyesi ile Söke Ziraat Odası"nın ortak gerçekleştirmek istediği proje ile ilgili öneri Kent Konseyi genel kurul toplantısında Söke Kent Konseyi"ne ziraat odası adına katılan ziraat yüksek mühendisi Jülide Fırat Abacı"dan geldi. Konuyla ilgili önerilerini dosya haline getirdiklerini Söke kent Konseyi tarafından ele alınmasını ve sonrasında Söke Belediyesi ile projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten ziraat yüksek mühendisi Jülide Fırat Abacı; “İlaçlama ve gübreleme sonrasında Söke Ovası ve Büyük Menderes Nehri"nde büyük bir kirlilik meydana gelmekte. Bu kirlilik çevresel olarak büyük bir sorun. Söke"nin yüzde 50"sini çiftçi aileleri oluşturmaktadır. Bu büyük çevre sorununu daha ciddi ele almalıyız. Yapılan ilaçlama ve gübreleme sonrasında atıklar meydana geliyor ve bu atıklar maalesef doğru şekilde toplanmayınca, doğaya terk ediliyor. KUŞATAK gibi büyük bir proje içinde yer alan Söke Belediyemizin Ovanın belirli yerlerinde atık toplama noktaları oluşturabileceğini ve bu kirliliğin büyük ölçüde engelleyebileceğini sanıyorum. Hatta zirai ilaç kutuları tıbbi atıklar gibi işlem görmelidir” dedi.
Ziraat Yüksek Mühendisi Jülide Fırat Abacı, Söke Ziraat Odası olarak geliştirilecek projede üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirtti.
Söke Ziraat Odası"nın önerini memnuniyetle karşılayan Söke kent Konseyi Başkanı Levent Tuna; “Kent konseyi içinde yer alan tüm siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve kurumların kent için projeler üretmelerini bekliyoruz. Kentin yönetiminde halkın söz sahibi olmasını, kent konseyini daha etkin hale getirmek için elbirliği içinde çalışmayı hedefliyoruz” diye konuştu.