Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2012 yılında sivil toplum kuruluşları, sektör, SGK ve ilgili bakanlıklar olarak ilaç tüketimi ve temini ile ilgili yeni bir bakış açısı üzerinde 8 aylık çalışma yapacaklarını bildirdi.

TBMM Genel Kurulunda, Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın 1. bölümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Tasarı üzerine söz alan, CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, tasarıda, memur olarak çalışılan sürelerin kıdem tazminatının gasbı yoluna gidildiğini ve bu konuda dava açanların, davalarından vazgeçmelerinin istendiğini belirterek, ''Ben buradan sesleniyorum: Davası devam edenler vazgeçmesinler, dava açmayanlar da yargı yoluna başvursunlar'' dedi.

MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, sağlık personelinin ücretlerinin yetersiz ve dağılımlarının dengesiz olduğunu savundu. Sağlıkta hizmet kalitesinin düştüğünü öne süren Öz, sürdürülebilir politikalar uygulanmadığını belirtti. Öz, ''Siyasiler hastaların sorunları ile ilgili devreye girmek zorunda kalıyorsa, sistem sağlıklı işlemiyor demektir' diye konuştu.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Fransa Parlamentosunda 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan düzenlemenin kabul edilmesine ilişkin, ''Biz de bu yasayı doğru bulmuyoruz. Ülkelerin birbirlerinin kirli çamaşırları üzerinden siyaset yapmaları doğru değil. Herkes kendi kirli çamaşırını yıkar, temizlerse başkasına bu konuda dil uzatma fırsatını vermemiş olur'' dedi.

AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Fransa'nın, düşünceyi ifade etmeyi cezalandırma anlayışına geri dönmesini büyük bir üzüntüyle karşıladığını belirterek, ''Umuyorum, Fransız Senatosu ve yetkilileri tez zamanda bunun gereğini yapacaktır. Sayın Başbakanımızın açıklamasının da bu karar üzerinde en azından değiştirme, düzeltme anlamında etkili olacağını umuyorum'' diye konuştu.

İlaçta katkı payına ilişkin eleştirilere değinen Ünüvar, ilaç kullanımında israfın önüne geçilmesinin amaçlandığını ifade etti.

''İLAÇ KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPACAĞIZ''

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2012 yılında sivil toplum kuruluşları, sektör, SGK ve ilgili bakanlıklar olarak ilaç tüketimi ve temini ile ilgili yeni bir bakış açısı üzerinde 8 aylık çalışma yapacaklarını bildirdi. Çelik, bu çalışmayla mevcut aksamaları ortadan kaldıran, bir yeni sistem arayışı içinde olacaklarını söyledi.

MERNİS projesinin artık muhtarların görevlerini otomatikman yerine getirdiğini belirten Çelik, bu nedenle ''muhtar'' ifadesinin yeniden tanımlanması ve statüsünün belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Genel Kurulda, temel kanun olarak görüşülen tasarının 1-9 maddelerini içeren 1. bölümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.