Aydın Kültür Merkezi'nin salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Aydın Valisi Kerem Al, Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz, Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Köksal, Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları katıldı.
DSİ 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz, toplantıda yaptığı konuşmada, taşkın olayının bir doğal afet olduğunu belirterek, taşkınların çevrede yaşayan herkesi ilgilendirmesi sebebiyle DSİ dışındaki diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da koordineli olarak çalışmak zorunda olduğunu söyledi.
Aydın İli Taşkın Koordinasyon Kurulunun Koordinatörlüğünde, bütün akarsu ve dere havzalarının taşkın riski ve muhtemel taşkın zararları yönüyle değerlendirileceğini ve buna göre kısa, orta ve uzun vadede ıslah çalışmaları yürütüleceğini ifade eden Diniz, ''Hali hazırda mevcut dereler üzerinde bulunan yapıların rölöveleri alınarak, taşkın koruma kriterlerine göre DSİ tarafından tahkik yapılacak ve kriterlere uymayan yapıların kaldırılması sağlanacaktır'' dedi.
DSİ tarafından yapılacak ıslah çalışmaları öncesinde, ilgili yerel yönetimle sözleşme yapılacağını aktaran Diniz, bu sözleşme ile yapılacak taşkın önleyici tesislerin iş bitiminde yerel yönetimlere devredileceğini söyledi.
Diniz, Aydın sınırları içerisinde toplam 107 adet taşkın önleyici tesis bulunduğunu dile getirerek, bu tesislerin Aydın il genelinde 90 yerleşim birimini koruduğunu belirtti.
Toplantıda sunum yapan DSİ 21. Bölge Müdürlüğü İşletme ve Bakım Şube Vekili Salih Kızıltepe de, taşkın öncesinde rasat istasyonlarının kurulması ve çalıştırılması, erken uyarı sistemlerinin kurulması, haberleşme sistemlerinin kurulması ve çalıştırılması ve bölge taşkın planlarının hazırlanması gerektiğini belirtti.
Taşkın sırasında uyarı verildiğinde mülki amirlere haber verilmesi gerektiğini aktaran Kızıltepe, taşkın sırasında her türlü kamu kuruluşlarına bağlı personel ve araçlardan yararlanılacağını kaydetti.