Aydın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yıllardır Aydın Valiliği giriş katında hizmet veren Aydın İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nde, nüfus vatandaşlık hizmetlerinin her geçen gün artması, Adres Kayıt Sistemi gibi yeni birimlerin eklenmesi ve personel sayısının çoğalması nedeniyle yeni bir hizmet binası ihtiyacının ortaya çıktığı belirtildi. 
     Açıklamada, Valilik tarafından Hasanefendi Mahallesi, 1904 Sokak üzerinde bulunan eski Tekel Binasının hazineye devrinin sağlanmasının ardından, binanın batı cephesindeki kısmının zemin, 1. ve 2. katlarının Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne tahsis edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi: 
     ''Binanın nüfus ve vatandaşlık hizmetlerine uygun şekilde dönüştürülmesi için tadilat yapılmış. Tadilat çalışmaları 2011 yılı kasım sonu itibariyle tamamlanarak, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü 12 Aralık tarihinde yeni hizmet binasında hizmet vermeye başlamıştır. Kamu hizmetlerinin altyapısını oluşturan temel hizmetlerden olan nüfus ve vatandaşlık hizmetleri, bu şekilde memurla vatandaşın daha rahat ve kullanışlı bir ortamda karşı karşıya geldiği bir hizmet sunumu imkanı bulmuştur.'' 
     Açıklamada, yeni hizmet binasında elektronik sıra alma sisteminin de mevcut olduğu ifade edildi.