Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya yatırımcı kurum ve kuruluşların temsilcileri 2011’in ilk 6 ayında tamamlanan ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgiler verdi.
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Bestami Alkan, İlçe Kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı.
Aydın İl Özel İdaresinde düzenlenen Aydın İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, 2011 yılının ilk 6 ayında yatırımcı kuruluşlar tarafından Aydın'da 2 milyar 658 milyon TL’lik yatırım yapıldığını,205 ana projeden 18’inin tamamlandığını kaydetti.
Vali Coş, “Bu yıl ilimizin özlemle beklediği ve yıllardır hasretini çektiği Çine Adnan Menderes Barajı, İkizdere Barajı, gibi büyük yatırımlara kavuşması sağlanmıştır” dedi.
Karacasu’da bulunan Dandalaz Barajı'nda yüzde 80 fiziki gerçekleşme seviyesine ulaşıldığını ve bu yıl 11.11.2011’de açılışı yapılacağını belirten Vali Coş, Çine Adnan Menderes Barajı’nda yüzde 26, İkizdere Barajı’nda yüzde 13, Kemer Barajı’nda ise yüzde 60’lık doluluk oranları ile Aydın il genelinde sulama ve içme suyu sıkıntısı çekmeyeceğini belirtti.
254 yataklı Aydın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin de 2011 yılında bitirildiğini belirten Vali Coş, Aydın’ın modern bir doğum ve çocuk hastanesine kavuştuğunu söyledi. Toplantı Vali Coş’un konuşmasının ardından yatırımcı kuruluşların temsilcileri devam eden yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Yatırımlarda karşılaşılan sorunlar hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.