Seçimlerde AK Parti Merkez İlçe İl Genel Meclisi üyelerinden hiç birinin daimi encümene seçilememesi nedeniyle bazı köy muhtarlarından şikayetler aldıklarını açıklayan Ökten, bu konuda meclis üyeleriyle görüş alış verişinde bulunmak ve seçilen üyeleri tebrik etmek için ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi. İl Genel Meclisi"nde yapılan seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, “İl Daimi Encümeninde Aydın"ın en büyük ilçesi konumunda bulunan merkez ilçeden kimsenin temsil edilmemesi çok üzücü. Diğer ilçelerde görev yapan meclis üyelerimizin dönem dönem görev değişikliği yapsa da, merkeze ilçe mutlaka daimi encümende temsil edilmeli. Pazartesi günü yapılan seçimler sırasında istenmeyen bazı olaylar yaşanmış. Merkez ilçeden adaylığını açıklayan bir meclis üyemiz, yaşananlara tepki göstermek için adaylıktan ekilmiş. Ortaya çıkan bu tablo ortada bir yönetim zafiyeti olduğunu gözler önüne seriyor. Daha önceden bu şekilde görüş birliğine varılması ve karar alınmasının ardından son anda listelerde değişikliklerin olması yaşanan zafiyeti açıkça ortaya koyuyor” dedi.
İl Genel Meclisi"nin görev süresi boyunca büyük hizmetlere imza attığına işaret eden AK Partili Meclis Üyesi Mesut Kibar da, yakın zamanda da Aydın genelinde önemli yatırımların hizmete açılacağı bilgisini verdi. Her yıl olduğu gibi 1 Kasım"da komisyon ve daimi encümen seçimlerinin yapıldığını hatırlatan Kibar, “Daha önceden de daimi encümende görev yapmış olan bazı arkadaşlarımızın yeniden görev almak istemesi sonucu bir anlaşmazlık yaşandı. Aramızda yaşanan bu anlaşmazlık sonucu bir daimi encümen üyeliğine muhalefet partili bir arkadaşımız seçildi. Buda bizi oldukça üzdü. Ama yaşananlara rağme İl Genel Meclisi olarak çalışmalarımızı aynı heyecanla sürdüreceğiz. Önümüzde bir ilçe kongresi var. Bu kongrede aday olan ve Başbakanımız tarafından bu göreve getirilen Merkez İlçe Başkanımız Gökhan Ökten"e başarılar diliyoruz. Bizde kendisine bu çalışmaları sırasında her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.
İl genel Meclisi"nin görev süresinin 5 ay sonra sona ereceğine değinen Meclis Üyesi Muharrem Uçmaklıoğlu ise, şöyle konuştu: “Aydın merkez ilçedeki 6 meclis üyeliğinden 5"i bizdeydi. Son yaşananların arından bir arkadaşımızın istifası ile bu sayı 4"e düştü. Köylere yapılacak yatırımların takibi açısından daimi encümende bulunmak önemli. İl Genel Meclisi ilk oluştuğunda tüm bölgelere eşit şekilde hizmet götürebilmek için dönem dönem daimi encümende görev alınması konusunda fikir birliğine varmıştık. Ancak geçtiğimiz günlerde yapılan seçimlerde farklı bir durumla karşılaştık. Daha öncede görev yapmış arkadaşlarımızın yeniden görev almak istemesi sonucu, daimi encümen adaylığından çekildim. Aslında bu yaşananlara yapılan yanlış yönlendirmeler neden oldu. Yönetim zafiyeti ve yanlış yönlendirmeler sonucu Aydın merkez ilçeden her hangi bir meclis üyesi İl Daimi Encümeni"ne seçilemedi. Buna rağmen hizmetlerimizi sürdürecek ve önümüzdeki ilçe kongresinde doğru bulduğumuz için Sayın Başbakanımızın atadığı Gökhan Ökten arkadaşımızı destekleyeceğiz”