Aydın İl Genel Meclisi 2008 yılı Nisan ayı olağan toplantıları devam ediyor. İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser başkanlığında gerçekleşen toplantılarının üçüncü gününde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) gurup başkanı Semra Konaklı ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Genel Meclisi Üyesi Mesut Kibar arasında yaşanan “gölet” tartışması damgasını vurdu. CHP'li Konaklı Aydın'da gölet yapımına önem verilmediğini hatta kazılan gölet yerlerinin olduğunu iddia ederken; AK Parti'li Kibar ise iddiaların asılsız olduğunu, il genelinde son 2 yıldır konuyla ilgili önemli çalışmalara imza atıldığını savundu.
Nisan ayı olağan toplantılarının üçüncü gününde verdiği yazılı soru önergesiyle Aydın'daki gölet yapımı faaliyetlerini gündeme taşıyan İl Genel Meclisi Üyesi ve CHP Gurup başkanı Semra Konaklı, verdiği örnekte Umurlu Beldesi'ne bağlı Musluca Köyü'nde yaklaşık 17 yıl süren mücadelenin ardından 2007 yılında gölet yapımı için çalışmalara başlandığını iddia etti. Çalışmaların devamı gelmemesi üzerine kazılan bölgenin sellerle yeniden dolduğunu ileri süren Konaklı, “Göletler sadece tarım için değil, orman yangınları için de yapılması çok önemli bir ihtiyaçtır. Kuraklıktan etkilenen illerin başında Aydın geliyor ve bunun için biz gölet yapımına önem vermek zorundayız. 2007 yılında Köylere Hizmet Götürme Birliği'nden bize, 2008 yılında KÖYDES Projeleri kapsamında ilk olarak gölet projelerine öncelik verileceği ve ödenek gönderileceği söylenmişti. Aydın İl Özel İdaresi bütçesinden de göletler için 1 milyon 500 bin YTL ödenek ayrıldığını biliyoruz. Aradan geçen 5 aylık süre zarfında bu yönde gelen şikayetlerin artması, bu konuya yeterince önem verilmediğini gösteriyor” dedi.
Konaklı'nın konuşmasının ardından söz alan AK Parti'li Mesut Kibar da, ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu savundu. Vali Mustafa Malay'ın da talimatlarıyla il genelindeki gölet projelerine büyük önem verildiğine işaret eden Kibar, “Türkiye'de belki de ilk defa Sayın Valimizin talimatıyla KÖYDES Projesi kapsamında gönderilen kaynaklarla gölet yapılması için çalışmalar başlatılmıştır. Teknik ekiplerimizin de katkılarıyla ilimiz genelinde gölet yerlerinin belirlenmesi ve kaynak bulunması için yürütülen çalışmalar 2 yıldır yoğun bir şekilde devam ediyor. Ayrıca Sayın Konaklı'nın örmek gösterdiği Musluca Köyü'ndeki gölet yapımı için geçen yıl 35 bin YTL ek ödenek çıkarılmış, ancak bu para alt yapı çalışmalarına harcanmıştır. Bu gölettin yapılabilmesi için bu yıl İller Bankası'ndan 80 bin YTL kaynak sağlanmış ve proje çalışmaları devam etmektedir. Bu türlü asılsız iddiaları ortaya atılanların yapılan işler ve Türkiye'de bürokrasinin ne kadar zor işlediği konusunda yeterli bilgiye sahip olması gerekir” diye konuştu.
Köylere Hizmet Götürme Birliği üyesi olan AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ali Çevik ise, Aydın'da gölet yapımını sürekli gündemde tuttuklarını savundu. Böylesine önemli bir konuda sadece özel idare ve devlet bütçesinin yeterli olamayanın altını çizen Çevik, ek kaynaklar bulmak için Vali Malay başkanlığında bir toplantı yapıldığını hatırlattı. Çevik konuşmasında, “İlimizde her sivil toplum örgütünün ve durumu müsait olanların adına gölet yapılması için bir kampanya başlattık. Sayın Valimiz bin YTL bağışlayarak, bize ön ayak oldu. Ben ve bazı hayır sever vatandaşlar da bağışta bulunduk. Ancak yeterli rakamlara ulaşamadık. Ben bu fırsatla yaptığım bu çağrımı yeniliyorum. İmkanı olan arkadaşlarımız bağışta bulunsun. Aydın İl Özel İdaresi adına bir gölet yaptıralım” ifadelerini kullandı.
Çevik'in konuşmasının ardından yeniden söz alan AK Partli'li Mesut Kibar, kampanyaya bin YTL bağışta bulunduğunu açıkladı. Kibar; “Asılsız iddialar gündeme getirmektense, diğer il genel meclisi üyelerinin de kampanyaya destek vermesini tavsiye diyorum” dedi.