Konuyla ilgili olarak açıklamada yapan Aydın İl Özel İdaresi Destek Hizmetler Müdürü Remzi Aksoy, şu anda İl Özel İdaresi'nde güvenlik hizmetinde 28 kişinin çalışıyor göründüğünü, ancak bunların asıl kadrolarının farklı yerlerde olduğunu ve bir kısmının da güvenlik hizmetini yapamayacak kadar yaşlı olduğunu söyledi. Şu anda bu kişiler için yıllık 1 milyon 250 bin TL harcandığını, ancak bu işin özel güvenlik şirketine ihale edilmesi durumunda yıllık 600 bin TL'ye işin yaptırılabileceğini ifade etti.

İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Akşit, söz konusu kişilerin işten çıkarılmalarının mümkün olmadığı için, farklı kadrolarda da olsa işlerine devam etmeleri gerektiğini kaydetti.
Söz konusu gündem maddesi, oy birliği ile görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Buharkent Feslek Sulama Tesisi Projesi için Buharkent Köylere Hizmet Götürme Birliği harcama tertibine 30 bin TL, Germencik Gümüşköy Sulama Tesisi Projesi için Germencik Köylere Hizmet Götürme Birliği harcama tertibine ise 10 bin TL aktarılması konuları da oy birliği ile kabul edildi.

ATAKÖY'E 16 DERSLİKLİ YENİ OKUL YAPILACAK-

Eğitim Komisyonu Başkanı Mustafa Baştuğ, Karacasu İl Genel Meclis üyeleri Halil İbrahim Karaçam ve Kenan Tabak tarafından verilen yazılı önerge üzerine, komisyon üyeleri ile birlikte Karacasu Ataköy köyündeki ilköğretim okulunda incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Yaptıkları incelemeler üzerine 1982 yılında inşa edilen okulun eskimiş, dökülmüş durumda bulunduğunu, duvarların 7-8 yerinde büyük çatlakların meydana geldiğinin görüldüğünü vurgulayan Baştuğ, bu okulun yıkılarak yerine 16 derslikli yeni bir okul yapılması konusunun 2010 bütçe ve programına alınması kanaatine varıldığını kaydetti.
Yapılan görüşmeler sonucunda, okulun yıkılarak, yerine 16 derslikli yeni bir okul yapılması oy birliği ile kabul edildi.