Aydın İl Genel Meclisi 2008 yılı Haziran ayı olağan toplantıları başladı. İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser başkanlığında gerçekleşen birinci gün toplantılarında toplam 5 gündem maddesi ele alındı. Toplantının 3"üncü maddesinde 2007 yılı ilköğretim kurumları yapım programından artalan 198 bin 586 YTL 88 YKr bütçesinin nerede kullanılacağını ele alan meclis üyeleri, artan bu miktarın Aydın merkez Ticaret Odası İlköğretim Okulu"nun eksik kalan ödeneğinin tamamlanmasında kullanılmasını kararlaştırdı.
Konuyla ilgili olarak hazırlanan komisyon raporunu meclis oturumunda okuyan İl Genel Meclisi Üyesi Erdinç Çeliksoy, 2007 yılı ilköğretim okulları yapım programında yer alan Gelenbe İlköğretim Okulu, Umurlu İlköğretim Okulu, Emel Mustafa Uşaklı İlköğretim Okulu ile Aydın Anadolu Kız Meslek Lisesi inşaatlarının hak edişlerinin yapıldığını söyledi. İhale işlemlerinin tamamlanmasının ardından 2007 yılı ödeneğinden 198 bin 586 YTL 88 YKr tutarındaki miktarın artığını belirten Çeliksoy, “2007 yılı yapım programında olan Gelenbe İlköğretim Okulu"nun keşif bedeli 588 bin 152 YTL olup ihale kırımı ile bu rakam 537 bin 159 YTL"ye indirilmiş olup, 50 bin 993 YTL ödenek artmıştır. Emel Mustafa Uşaklı İlköğretim Okulu"nun kaba inşaatının masrafları hayırsever bir işadamımız tarafından üstlenilmiş, ince işçiliği Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yapılmıştır. 1 milyon 150 bin YTL olan ihale bedeli, yapılan kırımla 1 milyon 50 bin 318 YTL"ye inmiş ve 99 bin 682 YTL ödenek artmıştır. Umurlu İlköğretim Okulu"nun inşaatı için ayrılan 21 bin 215 YTL 70 YKr ise Umurlu"ya TOKİ tarafından okul yapılacağı için projeden vazgeçilerek, paranın tamama aktarılmıştır. Aydın Anadolu Kız Meslek Lisesi ek binası için Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından gönderilen paradan artan 26 bin 689 YTL 28 YKr ile artan bütçenin tamamı bütçeye aktarılmıştır” dedi.
Yapım programında olan dört ayrı okul inşaatı projesinden artan ödenekler toplamının 198 bin 586 YTL 88 YKr olduğunu değinen Erdinç Çeliksoy, “İlimiz merkezinde yapımı devam eden 24 derslikli Ticaret Odası İlköğretim Okulu"nun bütçeden ayrılan mevcut ödeneği 540 bin YTL idi. Ancak ihale bedelinin 689 bin YTL olması nedeniyle, inşaatın tamamlanması için gerekli olan eksik kalan ödeneğin ihalesi tamamlanan okul projelerden artan ödenekler ile tamamlanması komisyonumuz tarafından uygun görülmüştür” diye konuştu.
Konu hakkındaki görüşlerin açıklamasının ardından yapılan oylamada, 2007 yılı ilköğretim okulları yapım programından artan ödeneğin Ticaret Odası İlköğretim Okulu inşaat projesinin eksik kalan ödeneğinin tamamlanmasında kullanılmasına oybirliği ile kabul edildi.