Gürsel Tekin'in çağrısıyla Ankara'ya gelen il başkanları Kılıçdaroğlu ile yaptıkları toplantıda "Kurultay'a gerek yok" dediler.

Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın il başkanları da Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Seçimlerden önce kurultaya gidilmesinin partideki tartışmaları daha da aşikar kılacağını ve tarafların saflarının daha belirginleşeceğini belirten il başkanları, Kılıçdaroğlu'na "Kurultaya gitmeyelim" dediler. Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanları ile önceki gün bir araya geldi.
İSİMLERİNİZİ YAZMAYIN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in yazısı ile Ankara'ya çağırılan il başkanlarının düşüncelerini toplantıda öğrenmeye çalışan Kılıçdaroğlu, bir anket yaptı. İl başkanlarına "Seçimden önce olağanüstü kurultay yararlı olur mu?" sorusunu soran Kılıçdaroğlu başkanlardan kağıtlara isimlerini yazmamalarını ve özgür bir şekilde doldurmalarını istedi. Cevap veren il başkanları Parti Meclisi'ni yenilemek için kurultay yapılmasına gerek olmadığını söyledi. CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, Niğde İl Başkanı Doğan Şafak ve Bingöl İl Başkanı Sema Kaygalak ise PM'nin yenilenmesini istedi.

BAYKAL BAŞVURU MAKAMI

Baykal ise kurultay isteyen vekillerin başvuru makamı oldu. Baykal'ı ziyaret eden vekiller, partideki ikircikli yapının bir an önce sona ermesi ve Kılıçdaroğlu'nun rahat bir şekilde çalışabilmesi için Aralık'ta kurultay yapılması gerektiğini söylediler. Baykal da vekillerin bu isteklerine destek verdi.