Kuyucak Müftüsü Bilal Başoğlu'nun kızı Mukadder Başoğlu açtığı sergi ile iktidar ve muhalefeti bir araya getirdi. Başoğlu'nun ebru ve rölyef hat sanatı sergisini AK Partili Nazilli Belediye başkanı Aytekin Kaplan ile CHP'li Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu açtı.
Kuyucak İlçe Müftüsü Bilal Başoğlu'nun kızı Mukadder Başoğlu'nun 2. Kişisel sergisi olan “Ebru ve Rölyef Hat sanatı” konulu sergisi büyük bir ilgi gördü. Sergi açılışına AK Partili Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, Cumhuriyet Halk Partili Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yaşar Özen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gültekin Kılınç, Kuyucak Müftüsü Bilal Başoğlu, Nazilli Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Fikri Özçetin, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. İlk kişisel sergisini 2004 yılında İzmir'de açan 22 yaşındaki Mukadder Başoğlu, 2000 yılında yine İzmir'de Halk Eğitim Merkezinde bir yıl boyunca rölyef kursu gördüğünü ifade etti. Ebru ve Rölyef hat sanatından oluşan ikinci kişisel sergisini Nazilli'deki Lütfi Selek Kültür Merkezinde açan Mukadder Başoğlu 41 eserini sergiledi. Tarihi Osmanlı Evleri, Türk Evleri ve hat sanatını konu alan eserlerini büyük bir uğraş vererek hazırlayan genç sanatçının sergisi yoğun ilgi gördü.
Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, sergiden dolayı sanatçı Mukadder Başoğlu'nu kutlayarak “Nazilli'miz için çok önemli bulduğumuz bu sanatsal sergimizin açılmasından dolayı çok mutlu oldum” dedi. (iha)