AKP iktidarında da yolsuzlukların önlenmedeğini söyleyince başına gelmeyen kalmadı...

DENETDE Başkanı Başmüfettiş Ergüven, AKP iktidarında da yolsuzlukların önlenmedeğini söyleyince başına gelmeyen kalmadı. Hakkında 4 soruşturma açıldı, aklandı
ama görevden alındı, maaşı kesildi, sürüldü. Şimdi de lojmandan çıkması isteniyor.

Sağlık Bakanlığı"nda başmüfettiş olarak görev yapan Devlet Denetim Elemanları Derneği Genel Başkanı Atılay Ergüven"in, “bu kadar da olmaz” dedirten yaşadıkları, geçen yıl Şubat ayında Cumhuriyet gazetesine verdiği demeçle başladı.

16 Şubat 2007
Gazeteye konuştu


Sağlık Bakanlığı"nda başmüfettiş olarak görev yapan Ergüven, DENETDE Genel Başkanı sıfatıyla Cumhuriyet Gazetesi"ne verdiği demeçte, AKP"nin iktidara gelirken önceki hükümetleri yolsuzluklar ve bunların sonuçlarını öne çıkararak, oy istediğini hatırlatıp, “Yolsuzlukla mücadele sözüyle iktidara gelen AKP, devlet otoritesini zaafa uğratarak, yolsuzlukların artmasına yol açtı” dedi. Savurganlık ve saltanatın AKP iktidarı döneminde önleneceğine ilişkin sözler de verildiğini anımsatan Ergüven buna karşılık kamudaki araç sayısının yaklaşık iki kat arttığını belirtti. Ergüven “Artışla da sınırlı kalmayıp daha lüks makam araçları alımmaya başlandı. İsrafı önlemek bir tarafa, üst düzey yöneticilerin sekreterlerine bile makam araçları tahsis edildi” dedi.

19 Şubat 2007
Önce uyarıldı


Ergüven bu sözleri gazetede yer aldıktan 3 gün sonra, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Muhammed Gedik tarafından sözlü olarak uyarıldı. Ergüven"i makamına çağıran Gedik, “Sağlık Bakanı Akdağ"ın açıklamalardan rahatsız olduğunu” söyledi. Ergüven ise, “Ben bu açıklamaları Sağlık Bakanlığı Başmüfettişi sıfatımla değil, DENETDE Başkanı sıfatımla yapıyorum” yanıtını verdi.
Aynı gün Teftiş Kurulu"ndan, Ergüven"e, “Elindeki dosyaları bir an evvel tamamlaması” yolunda yazı da gönderdi.
Vatan