Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP kurultayının yapıldığı sırada katıldığı bir programda kendisinin CHP'nin iktidara geldiğini görmediğini söyledi.

Tes-İş'in 9. Olağan Genel Kurulu'na katılan Has Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, burada hükümet ve ana muhalefet partisine yüklendi. 12 Eylül 2010 referandumuyla Türkiye'de yeni bir siyasetin başladığını söyleyen Kurtulmuş, son sekiz yıllık süreçte hükümet ve muhalefet partilerinin hiçbir konuda anlaşamadığını savundu. Eski siyasetin artık geride kaldığını belirten Kurtulmuş, "Bu memlekette yıllardır; 'Bize oy vermezseniz CHP gelir. Bu milletin inançları bu milletin değerleri zedelenir' diye bir siyaset yürütülüyor. Ben bildim bileli CHP'nin iktidara geldiğini görmedim." dedi.

Türkiye'deki siyaset anlayışının yanlış olduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, "Bir taraf din elden gidiyor derken, diğer tarafta falancaya oy verirseniz o iktidar devam ederse iktidar elden gider. Her ikisi de halkı korkutarak oy alıyor. Açıkça söylüyorum. Yıllarca yapılan bu tartışmalara rağmen bu memlekette ne din elden gidiyor ne cumhuriyet. Elden giden milletin geleceğidir." şeklinde konuştu.