DSP'li Süleyman Yağız, hükümetten eski Bakan Abdüllatif Şener"in sözleriyle ilgili açıklama istedi

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener"in “iktidarın rantı özendirdiği ve bu rantı dirsek teması içinde olduğu yakın çevresine dağıttığı” şeklindeki sözlerini Başbakan Erdoğan"a sordu.

DSP"li Yağız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı"na verdiği soru önergesinde, Abdüllatif Şener"in, Gaziantep"te katıldığı iftar programında, iktidarın rantı özendirdiğini ve bu rantı dirsek teması içinde olduğu yakın çevresine dağıttığını öne sürerek, "Gelin kime ne kaynak aktardıysanız, bunu Başbakanlık internet sitesinden açıklayın" şeklindeki sözlerini hatırlattı. Başbakan Erdoğan"a, “Bir zamanlar en yakınınızda olan Sayın Şener"in, iddiasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye soran Yağız, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“-Sayın Şener tarafından son zamanlarda türediği iddia edilen milyar dolar sahipleri, yeni milyarderler kimlerdir? Bunlar nasıl ortaya çıktılar ve hangi rantları bölüştüler?

-Sayın Şener"in, "Gelin kime ne kaynak aktardıysanız, bunu Başbakanlık internet sitesinden açıklayın" çağrısına yanıt verecek misiniz?

-Sayın Abdüllatif Şener"in, "Bakın alenen söylüyorum. Mevcut hükümet ne imar değişiklikleri ile ilgili söyledikleri konuyu, ne de geçen 6 yıl içinde dağıttığı ihaleleri, imtiyaz haklarını kimlerin aldığını, siteye (Başbakanlık internet sitesine) yerleştirip tüm vatandaşlarına açamaz" iddiasını nasıl karşılıyorsunuz?”

ANKA