Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, AKP iktidarının medyayı hedef alan bir yaklaşım içinde bulunduğu belirtti.

Demirel, Barem Dergisi"ne verdiği röportajda Doğan Yayın Holding"e Maliye Bakanlığı tarafından kesilen rekor vergi cezasını hatırlatarak şunları söyledi: "Siyasi iktidarın medyayı geniş çapta hedef almış olması bir miktar telaştan ileri geliyor, eleştirilerden rahatsız oluyor. Bir medya grubuna altından kalkılması fevkalade güç miktarda ve bu ortamda vergi tarh etmeleri de, bir miktar korku salmak için olduğu düşünülüyor, böyle düşünüyorlar. Zaten kafi derece de korku da salınmış. Onun içindir ki bugünkü seçim ortamını halk kendisi yırtacak, yani bütün bu korkulara mahal olmadığını halkımız gene her zaman olduğu gibi gösterecek."

Ekonomik kriz ve IMF ile ilişkiler konusunda da değerlendirmelerde bulunan Demirel "Eğer Türkiye, IMF"den para almadan ki ödünç para bu zaten, ödemeler dengesini sürdürebilecekse hiç mesele yok, sürdüremeyecekse, bir an evvel anlaşma yapması lazımdır" diye konuştu. Demirel şunları söyledi:

"Ergenekon hadisesine Türkiye"nin yarısı inanıyor, yarısı inanmıyor. Türkiye"de Barolar birliği gibi, üniversitelerin bir kısmı gibi hukuk okutan, hukuk icraatı yapılan kurumlar Türkiye"deki hukuksuzluğu tartışıyor. Türkiye"de bir gerginlik var. Bugünkü tartışmalar bu gerginliğin neticesidir.

Ana Muhalefet Türkiye"de Hukuk Devleti"nin zedelendiği kanaatinde; hem laikliğin zedelendiği kanaatinde, hem hukukun zedelendiği kanaatinde; İktidar ise bunun ezikliği içerinde ve bu tartışmalar aşağı yukarı bunun neticesi olarak ortaya çıkıyor. Siyasi iktidarın; gerek belediyelerle ve gerekse devlet katında mensupların yapmış olduğu bir takım yolsuzluklar ortaya atılıyor; bunlardan dolayı da siyasi iktidar rahatsız.

Buzdolabı değil iş istiyor

Nihayet seçim cereyan ediyor, seçim cereyan ederken eşitsizlikler var. Bu eşitsizliklerin başında siyasi iktidarın, adamın yiyecek ekmeği yok, içine koyacak bir şeyi yokken Tunceli"de buzdolabı dağıtması gibi? Ne yapacağını şaşırmış bir vaziyeti var."

Hürriyet