CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  halkın iktidarı için yola çıktıklarını, kirli siyasete son vereceklerini belirterek 'Bizimle AK Parti arasındaki fark, siyah ile beyaz gibidir. Biz vatandaşı, onlar yandaşı düşünür'' dedi.
 
Tekirdağ'daki miting öncesi bazı açılış törenlerine katılan Kılıçdaroğlu, Muratlı Caddesi'nde yaptırılan alt ve üst geçidin temel atma töreninde Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç'la beraber temele ilk kazmayı vurdu. Daha sonra Cengiz Topel Meydanı'nda halka seslenen Kılıçdaroğlu, 'Şimdi ben 'Tekirdağ'a AK Parti hiçbir şey yapmadı' dersem, doğruyu söylememiş olurum. Çalıştılar onlar da. Tekirdağ'a güzel bir şey yaptılar, icra dairelerinin sayısını artırdılar, yeni icra daireleri kurdular'' diye konuştu.
 
AK Parti'lilerin 'Kul hakkı yemeyiz, yolsuzlukla mücadele edeceğiz, hesap soracağız'  diyerek geldiklerini ama ülkeyi yolsuzluk batağına gömdüklerini savunan Kılıçdaroğlu eleştirilerini şöyle sürdürdü: 'Kirli siyaset var bizim ülkemizde. Bu kirli siyaseti temizleyeceğiz. İlk dört ay içinde parlamentoda siyasi ahlak yasasını çıkaracağız. Ahlaksızlar parlamento dışına çıkacak artık.'' 
 
İKTİDAR BORAZANI MISIN?
 
ÖSYM Başkanı'nın, soruşturmayı yürüten savcıyla görüşmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, 'Buradan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı'na sesleniyorum; YGS'de bu kadar hızlı davrandın. Gittin, soruşturmanın gizliliğini de ihlal ettin. Şimdi sana bir görev düşüyor. Eğer iktidarın güdümünde değilsen Deniz Feneri davasını süratle aç. Niye bekliyor bu dava? İktidarın borazanlığını mı yapacaksın, ülkenin cumhuriyet savcılığını mı?' diye sordu.
 
Gandi'nin yükselişi
 
İNGİLİZ haftalık dergisi The Economist, son sayısında 'Gandi'nin Yükselişi' başlıklı analizde Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimindeki CHP'nin yaptığı atağı, 'Ana muhalefet partisi, haziranda kaybedecek ancak daha tutarlı görünüyor' şeklinde değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun partinin başına geçtikten sonra cesur adımlar attığını, partideki aşırı milliyetçi şahinleri tasfiye ettiğini belirten dergi, CHP'nin seçim bildirgesini de bir liberal programa benzetti. Buna karşın 'Kılıçdaroğu'nun ekonomik vizyonu biraz daha bulanık' yorumunu da yapan The Economist, aile sigortası taahhüdü için paranın kaynağı sorulduğunda Kılıçdarloğu'nun 'Adım Kemal' gibi bir karşılık verdiğini yazdı. Analizde Kılıçdaroğu'nun 'tartışma götürmez dürüstlüğü'ne dikkat çekildikten şu savlara da yer verildi: 'Takma adı Gandi olan Sayın Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin yolsuzluklarını araştırarak şöhret oldu. Sayın Erdoğan'ın aksine ne çatışmacı ne de maçodur. Sonraki başbakan olmayabilir. Ancak giderek daha sıkı bir rakip oluyor.'
 
 
Akşam