Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın öncülüğünde küresel iklim değişikliğine karşı bu akşam elektrikler bir saat kapatılacak Dünyada 1 milyar insanın katılması beklenen eyleme Türk bankaları 20.30-21.30 arasında kapatarak destek verecek ..

Küresel iklim değişikliğine karşı Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF-Türkiye) öncülüğüyle gerçekleştirilen "Earth Hour (Dünya Saati)'' eylemine bankalar destek verdi. Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) yapılan açıklamada, bugün tüm dünyayla aynı anda gerçekleştirilecek ve bir saat sürecek elektrik kapama eylemine, TBB ve üye bankaların da katılacağı bildirildi. Açıklamaya göre, 20.30-21.30 saatleri arasında yapılacak eylem için TBB ve etkinliğe katılan üye bankalar genel müdürlük binalarının aydınlatmalarını kapatacak.

KULELER KARARACAK
Türkiye İş Bankası, Finansbank ve Şekerbank da ayrı ayrı açıklamalarla etkinliğe katılacaklarını duyurdular. Türkiye İş Bankası'nın açıklamasında, ışık kapatma eylemine destek verilmesi için tüm iştiraklerini ve çalışanlarını bilgilendiren bankanın yurt çapındaki tüm binaları ile genel merkezinin bulunduğu Levent'teki İş Kuleleri'nin ışıklarının, küresel ısınma konusunda toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla 20.30'da bir saat süreyle kapatılacağı bildirildi. Finansbank açıklamasında ise, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan "Earth Hour'' eyleminde genel müdürlük binasının aydınlatmalarını bir saatliğine kapatacağı kaydedildi. Şekerbank da Metrocity genel müdürlük binasınının ışıklarını söndürerek destek verecek.

1 MİLYAR İNSAN KATILACAK
'Earth Hour' eyleminde, Boğaziçi Köprüsü'nün, iş merkezlerinin, tarihi binaların, reklam panolarının aydınlatmaları da kapatılacak. Eyleme, bu yıl tüm dünyada yaklaşık 3 bin şehrin ve 1 milyar insanın katılması bekleniyor.

SABAH