Aydın İl Koordinasyon Kurulu 3. dönem toplantısı Vali Mustafa Malay başkanlığında İlçe ve Belde Belediye Başkanları, yatırımcı dairelerin temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin katılımı ile İl Özel İdare toplantı salonunda yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Malay toplantıda Ocak 2008 ile Eylül 2008 tarihleri arasında Aydın İlinde gerçekleşen yatırımları, koordinasyonu gerektiren konuları ve uygulamada karşılaşılan sorunların görüşüleceğini belirterek, “İlimizde 2008 yılının ilk 9 ayında yatırımcı kuruluşlarımızca 198 adet ana ve alt proje üzerinde çalışmalar yürütülmüş., 22 proje tamamlanmıştır. 198 projenin toplam proje tutarı 2 Milyar 197 Milyon YTL"dir.Yatırımlar için 276 Milyon YTL ödenek tahsis edilmiş, dönem sonuna kadar 180 Milyon YTL harcanarak yüzde 65 nakdi, yüzde 66"da fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda DSİ 21. Bölge Müdürlüğü 131 Milyon YTL ödenekle ilk sırayı aldı” diye konuştu. Vali Malay konuşmasında özellikle Aydın, İzmir arası demiryolu çalışmalarına dikkat çekerken, bir tarım şehri olan Aydın için son derece önemli olan Çine barajının en kısa sürede sonlandırılması gerektiğinin altını çizdi.
Vali Mustafa Malay"ın konuşmasının ardından sırayla söz alan yatırımcı kuruluşların temsilcileri kurumlarının Aydır İlinde yaptığı yatırımlar, gerçekleşme oranları ve bütçeleri hakkında bilgiler verip, katılımcıların sorularını cevaplandırdılar.