Sınavı aynı sürede bitirip, sorulara aynı yanlış ve doğru yanıtları veren ikizlerin, geçen yılki SBS sonuçları ile Orta Öğretim Yerleştirme puanlarının da aynı olduğu belirtildi.

Sorgun İlçesi’nde pastane işleten Erol ile ev hanımı Sevim Eser çiftinin tek yumurta ikizi çocukları Özgür ve Mehmet, girdikleri SBS’de 485’er puan, Orta Öğretim Yerleştirme Sınavı’ndan da 484.2’er puan aldı. İkizlerin, sınavda doğru ve yanlış cevap verdikleri soruların da aynı olması, Türkçe testinde aynı 2 soruya yanlış cevap vermeleri dikkat çekti. Milli Egemenlik İlköğretim Okulu’nu bitiren ikiz kardeşlerin not ortalamalarının da aynı olduğu kaydedildi.

TERCİHLERİ DE AYNI OLDU

Aynı puanı alan ikizler Özgür ve Mehmet Eser’in tercihleri de aynı oldu. İlk tercihleri Bursa, ikinci tercihleri de Samsun’da fen lisesi olan ikizler, şimdi heyecanla gidecekleri okullarının belirlenmesini bekliyor. İkizler, "Aynı puanı aldığımız için çok mutlu olduk. Çünkü biz bir birimizden ayrılamayız. Aynı puanları aldığımız için aynı tercihleri yaptık umarım aynı okulla gideriz" dedi.

’ÖZGÜR BİRAZ DAHA ASABİ’

İkizlerinin başarılarıyla gurur duyduğunu kaydeden baba Erol Eser şunları anlattı:

"Özgür, Mehmet’e göre biraz daha asabi. Ancak diğer bütün özellikleri aynı. İkisi de çok çalışkan ve başarılılar. Sınavlarda ikisinden de başarı bekliyorduk, ancak aynı puanı almaları bizi biraz şaşırttı. Okuldaki derslerdeki başarıları da aynı, ortalama puanları da. Bundan sonra girecekleri bir sınavda birisinin sınav sonucunu öğrenmemiz yeterli olacak sanırım. Çünkü her şeyleri aynı."

’TELEPATİ YOLUYLA MI İLETİŞİM KURUYORSUNUZ?’

Anne Sevim Erol ise ikizlerinin bir birlerinde bir saniye olsun ayrı kalamadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bazen tartışıyorlar, ama arada kısa süre geçmeden hemen barışıyorlar. Birbirlerinden asla ayrı duramıyorlar. Eğitim hayatlarında hep başarılıydılar. İkisi de aynı başarıyı gösterdi. İnşallah ikisi de aynı fen lisesine gider ve ilerde de aynı puanı yine alıp, aynı üniversiteye giderler. Orta Öğretim Yerleştirme Puanları, geçen seneki SBS puanları da aynıydı. Hatta sadece Türkçe’den ikişer yanlışları var ve ikisinin de yanlış soruları aynı. Yani aynı soruları yanlış yapıyorlar. Öğretmenleri, ’Siz telepati yoluyla mı iletişim kuruyorsunuz? Nasıl oluyor da yanlışınız doğrunuz aynı?’ diye soruyorlar."