MUĞLA"nın Bodrum İlçesi'nde pazardan dönen, patates soğan yüklü kamyon devrildi. Kamyonun altında kalan 18 yaşındaki Tuğba Kade, öldü, babası, kardeşi ve yol kenarında bekleyen bir kişi yaralandı. Ölen Tuğba Kade'nin ikiz kardeşi hastanenin morg kapısında sinir krizi geçirdi.

Bodrum'un Turgutreis Beldesi pazarından Milas'taki evlerine dönen 43 yaşındaki Ahmet Kade, oğlu 16 yaşındaki Tolga Kade ve kızı Tuğba Kade'yi taşıyan 48 LK 780 plakalı patates soğan yüklü kamyon, dün saat 22.30 sıralarında, Konacık Beldesi'nin Beylik Kırlar Mevkii'nde kontrolden çıktı. Ahmet Kade'nin, yol kenarında park halindeki hasarlı 2 otomobile çarpmamak için direksiyonunu kırdığı kamyon, kaldırıma çıkıp takla atarak 3 metrelik şarampole yuvarlandı. Ters dönen kamyonun altında kalan Tuğba Kade, ezilerek öldü. Sağ el parmakları kopan baba Ahmet Kade, oğlu Tolga Kade ve kamyonun çarptığı, yol kenarında bekleyen Temel Yorulmaz yaralandı. Yaralılar, çağırılan ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Tuğba Kade'nin cansız bedeni itfaiye ve jandarma ekiplerinin yoğun çalışması sonucu kamyonun altından güçlükle çıkarıldı.

Acı haberi alan Milas'ta oturan Kade ailesinin yakınları Bodrum Devlet Hastanesi'ne akın etti. Ölen Tuğba Kade'nin annesi Zehra ile ikiz kardeşi Raziye, hastane önünde sinir krizi geçirdi. Raziye Kade"nin kardeşinin kaldırıldığı morgun kapısına diz çöküp, “Tuğba canım kardeşim. Sana gitme demedim mi ben. Pazara gitme demedim mi? Niye bıraktın gittin beni. Açın kapıyı kardeşimi görmek istiyorum” diyerek gözyaşı dökmesi yürekleri burktu. Kazayı sıyrıklarla atlatan Tolga ile Raziye kardeşler dakikalarca birbirlerine sarılıp ağladı. Kazada sonra polise ifade veren baba Ahmet Kade, “Turgutreis Pazarı'ndan çıktık Milas'taki evimize gidiyorduk. Önümdeki iki araç birbirine arkadan vurup kaza yapınca ben de onlara çarpmamak için direksiyonu aniden kırdım. Bir anda kaldırıma çarpıp direksiyon hakimiyetini kaybettim. Sonrasını hatırlamıyorum” dedi.

Jandarma olayla soruşturma başlatırken, Tolga Kade, Ahmet Kade ve Temel Yorulmaz"ın sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.