3 yaşındaki Hüsna hayatını kaybederken ikizi Osman ise dedesi Memuhan Kazancı ile birlikte yaralı olarak kurtuldu. Dede ve torunun sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Erciş’te yaşanan depremden yürek burkan bir hikaye daha çıktı. 20 yıldır çocukları olmayan Vildan ve Faruk Kazancı çiftinin 3 yıl önce dünyaya gelen ikizlerini deprem ayırdı. İkizlerden Hüsna Hanzade enkaz altında annesiyle birlikte hayatını kaybederken, diğer ikiz kardeş Osman Beyzade ise 85 yaşındaki dedesiyle birlikte enkaz altından çıkarılarak hayata tutundu. Depremden 7 saat sonra enkaz altından torunu Osman ile birlikte çıkarıldıklarını anlatan dede Memuhan Kazancı, 1941 ve 1976 yıllarında Erciş’te meydana gelen depremlere de şahitlik ettiğini ve o depremlerde burnunun bile kanamadığını söyledi. Dede Kazancı, son depremde yaşadıklarını şöyle anlattı;

BİR GÜN ÖNCE DOĞUM GÜNÜYDÜ

“Öğle namazını kıldıktan sonra eve geldim. Torunlarımı yanıma çağırdım. Osman geldi ama Hüsna annesinin yanına gitti. O sırada da büyük bir gürültüyle deprem oldu. Osman ile birbirine çok yakın olan iki kanepenin arasına düştük. Birkaç saat sonra helikopterin sesini duyunca bizi kurtarmaya geldiklerini anladım. Hüsna da yanıma gelseydi belki o yavrum da kurtulacaktı” dedi.

Osman ve Hüsna kardeşlerin babası Faruk Kazancı ise çocuklarının bugüne kadar hiç ayrılmadığını ve bir gün önce de doğum günlerini kutladıklarını söyledi.

Gökhan KAYA-Türkiye Gazetesi