Milli futbolcumuz Hamit Altıntop, ikizi Halil Altıntop'un forma giydiği ve yeni sezonda büyük ölçüde anlaşma sağladığı Frankfurt yolunda. Eintracht Frankfurt'un eski futbolcusu Charly Körbel "Frankfurt bu sezon yakaladığı çıkışını gelecek yıl daha da yükseklere çekecek. Bunun için iki yıldız yolda. Bunlardan birisi Türk Milli takımının yıldızı Hamit Altıntop." dedi. Milli futbolcumuz Hamit'in de bu teklife sıcak bakıyor.

GÜÇLÜ BİR EKİP YARATILACAK

Eintracht Frankfurt'un ana sponsoru Frankfurt Havalimanı İşletmesi (Fraport) ile sözleşmesinin yenilemesiyle kasasına yeni paralar aktığını vurgulayan Körbel, "Eintracht Frankfurt'a destek veren sponsorlar ve her maçta Commerzbank Arena'yı tıka basa dolduran taraftarlar takımın zirveye oynamasını, Avrupa Kupalarında mücadele etmesini arzu ediyor. Yönetimde başta Halil Altıntop olmak üzere takımın bu sezondaki başarısını sağlayan futbolcularla anlaşma yolunda. Kendisiyle konuştuğum Halil Frankfurt'ta yeni bir çıkış yapmak istiyor. Ayrıca burada olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Kendisine Frankfurt'ta kalmasını söyledim, Michael Skibbe'de Halil'in kalmasından yana. Bayern Münih'te forma şansını az bulan Hamit'in takımdan ayrılacağı kesin. Schalke'de huzursuz olan Halil bizde artık çok rahat. İkiz kardeşi Hamit'te bu yolu seçecektir" diye konuştu.

İKİZLER TEKRAR BİRLEŞECEK Mİ?

Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin yanıda bir yıldız futbolcunun alınmasıyla Eintracht'ın gelecek sezon zirveye oynayacak bir takım olacağını söyleyen Frankfurt'un ve Bundesliga'nın 602 maçla en fazla forma giyen futbolcusu olan Charly Körbel, Halil'e "Hamit'i de alacağız. İkinizi tekrar biraya getireceğiz" deyince gözlerinin içi güldü" diyen Frankfurt'un rekortmen kaptanı Körbel, Frankfurtlu yöneticilerin ikizleri bir arada oynatmak için iyi bir teklif hazırladıklarını söyledi.

KARAR NİSAN SONUNDA

Bayern Münih'te kendisini hem sportif hem de insani olarak çok rahat hissettiğini vurgulayan Hamit Altıntop, "Sakatlıklar beni bu sezon engelledi. Nisan sonuna kadar bekleyeceğim. Forma giyme şansını bulamazsam takımdan ayrılmayı düşünüyorum. Başta Bayern Münih olmak üzere gelen çok sayıda teklifi menajerimle inceliyoruz. Bayern Münih'te huzurluyum ve mutluyum. Bayern'in teklifini ilk olara değerlendireceğiz. Onun için önce Bayern Münih'le konuşacağız. Olmazsa o zaman başka bir kulübe transferimi düşünebilirim. Frankfurt'ta tabii ki Halil'le oynamak isterim. Zira ikimizde futbol oynamayı çok seviyoruz . 27 yaşındayız. Bu yaş futbolcu için en olgun bir yaş." dedi.

BAYERN'DE BIRAKMAK İSTEMİYOR

Hem defans hem de orta sahada oynayabilen Hamit Altıntop'u çok yönlü olması nedeniyle de kadroda tutmak isteyen Bayern Münih'in menajeri Christian Nerlinger, "Hamit'e Almanya, İspanya , İngiltere ve Türkiye'den çok sayıda takımın talip olduğunu biliyoruz. Fakat kendisinden memnunuz, onu bırakmamak uğraşacağız" açıklamasını yaptı.

Milliyet