Çine"ye bağlı Çatak köyünde ikamet eden Muammer Uslu (55), ikiz kardeşi Refik, kardeşinin eşi Aysel ve yeğeni Aysun Uslu"nun silahlı saldırıya uğradığı haberini alır almaz yakınlarıyla birlikte Çine Hükümet Konağı"nın 50 metre ilerisinde bulunan olay mahalline geldi. Akrabalarının kolları arasında gözyaşı dökerek bölgeye gelen Uslu, ikiz kardeşinin yaşayıp yaşamadığını olay yeri etrafında güvenlik önlemi alan polislere sordu. Polislerin ikna çabaları nedeniyle kardeşini görmekte ısrar eden Uslu"ya ikizinin ölüm haberi yine polisler tarafından verildi.

“NE OLUR BİR KEZ ÖPEYİM”
İkiz kardeşinin ölüm haberini alır almaz yere yığılan Muammer Uslu"ya ilk müdahaleyi yakınları ve polis ekipleri yaparken; Uslu"nun başı çevredeki evlerden temin edilen soğuk su ile yıkandı.
Ölüm haberi üzerine ağıtlar yakan Uslu, polislere “Ne olur bir kere kardeşimi bir kere görüp, yüzünü öpeyim. Bu sizin başınıza gelse ne yapardınız. Biz böyle mi ayrılacaktık. Bizi ancak ölüm ayıracaktı ancak tek bir kurşun bizi ayırdı. Ne olur O"nu bana bir kez gösterin” diye yalvardı.
Zaman zaman ayakta durmakta bile güçlük çeken yaşlı adam, kendisini sakinleştirmeye çalışan bir polise uzun süre sarılarak ağladı. Kendisi için çağrılan 112 Acil Servis ekiplerinin tedavi taleplerini geçi çevrilen Uslu, kardeşinin cenazesini alabilmek için yine yakınlarının yardımıyla hastaneye götürüldü.

OLAYIN GEÇMİŞİ-
Çine"ye bağlı Çatak köyünde ikamet eden Refik Uslu eşi Aysel Uslu ve kızı Aysun Uslu; Aysun Uslu"nun boşanmasının ardından eşi Erkan Ç"nin yanında kalan oğulları Kenan"ın velayet davası için Çine Adliyesi"ne gelmişti. Velayet davasını kaybeden eski damat, adliyenin 50 metre ilerisinde arabalarına binmeye çalışan eski kayınbabası, kayınvalidesi ve eşini pompalı tüfekle vurarak öldürmüştü. -iha