Adana'da 10 ay önce dünyaya gelen İlknur bebek, vücuduna yapışık doğmamış ikizinin kolları ve bacaklarından ameliyatla ayrılacak.

Kilis'te yaşayan ve 3 çocuk sahibi Lütfiye (30) ve Ahmet İncirli (35) çiftinin 4.'ncü bebekleri doğmamış ikizinin kolları ve bacakları vücudunda yapışık olarak dünyaya geldi.

Dünyada 150 binde bir görülen ve akraba evliliği sonucu göğsünde kollarını ve bacaklarını taşıdığı doğmamış ikiziyle yaşam mücadelesi veren kız bebeğe "İlknur" adı verildi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Cerrahi Bölümü'ne yatırılan 10 aylık olan İlknur bebek, ameliyatla doğmamış ikizinin organlarından ayrılacak.

100-150 BİNDE BİR GÖRÜLÜYOR
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erbuğ Keskin, İlknur bebeğin sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirterek, bu tür vakaların canlı doğumlarında 100-150 binde bir görüldüğünü söyledi.

İlknur bebekte rastlanan vakanın karnından yapışık ikizlerin başka bir modeli olduğunu vurgulayan Keskin, "İlknur bebek dünyaya yapışık ikiziyle birlikte dünyaya gelecekken ikizin biri gelişmemiş. Bu nedenle bebek göğüs kısmında diğer ikizi taklit eden parçalar bulunuyor. Burada 2 el ve 2 ayak bulunuyor. İdrar yolları da var ancak diğer organları yok. İdrarını kendi yapabiliyor. Gelişmiş iki kolu ve bacağı var. İdrarını biz hortum takarak aktarıyoruz. 10 aydır İlknur bebek böyle yaşıyor. Şimdilik bir sorun yok ama ameliyat yapmamız gerekiyor" dedi.

İlknur bebeğin bütün vücudunun haritasını çıkardıklarını ve bir sorun olmadığını belirten Keskin, "Bir pürüz çıkmazsa ameliyat edeceğiz. Çok nadir rastlanan bir vaka olduğu için çok zor bir ameliyat bu. Ameliyatta daha önceden bilinmeyen bir şeyle karşılaşmamayı umuyoruz. Ancak şuan her şey yolunda. İlknur'un hayatında bir sorun yok. Olacağını da sanmıyorum" diye konuştu.

İlknur bebeğin anneannesi Güllü İncirli (51) kızının İlknur ile birlikte 4 çocuğu olduğunu daha önceki bebeklerinin bir sağlık sorunu olmadığını anlatarak, "Kızımı kardeşimin oğluna verdim. Daha önce 3 çocuğu oldu. Ama 4. çocukta sorun oldu. Akraba evliliğinden mi kaynaklanıyor bilmiyoruz. Ama İlknur şimdi çok sağlıklı. Eğer kan bulunursa ameliyat edilecek. İlknur daha sağlıklı olacak. Babası da annesi de şimdi onun için kan arıyor" şeklinde konuştu.

GAZETEPORT