CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu"nun ikizi Adil Kılıçdaroğlu, bazı gazete ve televizyonların kendisini hakkında yalan haberler yaparak ağabeyinin yıpratılmaya çalışıldığını öne sürdü.

"İkizi olduğumu bilmezler"
Kemal Kılıçdaroğlu"na kendisinden iki saat önce dünyaya geldiği için “Ağabeyim” diyen Kılıçdaroğlu, bazı haberlerde kendisinin dolandırıcı ve su hırsızı gibi gösterildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
“Benim Kemal Kılıçdaroğlu ile ikiz olduğumu, çoğu kimse bilmez. Ben Seka"dan emekliyim. Daha sonra kooperatif usulü daireler yaptım. Ancak 17 Ağustos Marmara depreminden sonra her müteahhit gibi biz de sıkıntılar yaşadık.
Su saati enkazların altında kaldı. Bu yüzden karışıklık yaşandı. Su borcu birikti. Herkesin borcu birikti. Sonra 3 bin lira dolayındaki borcumuzu, belediyeye ait İzmit Su İşletmesi"ne (İSU) kuruşuna kadar ödedik. Bunlar, yolsuzluk yapmışım gibi gösterilmiş.
Bir de kum faturası var. İzmit"te iş yapan, ama vergisini Artvin"de yatıran kum firmasından kum aldık. Bu faturaların fotokopilerini alıp, "İzmit"teki inşaata Artvin"den kum getirmiş" diye haber yapmışlar. Sabancı"nın, Koç"un da Kocaeli"nde birçok fabrikası var ama vergilerini İstanbul"da ödüyorlar. Amaçları, akıllarınca ağabeyim Kemal Kılıçdaroğlu"nu yıpratmak.”

"Kaçmadım, buradayım"
Bir televizyon kanalının kendisi ile görüşmek için habersiz olarak evine gittiğini, zili çalıp kimse olmadığından açan olmayınca da “Kocaeli"nden kaçtı” diye haber yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bizim alnımız açık. Ailece buradayız. Ben, Kemal Kılıçdaroğlu"nun ikizi olduğumu da açıklamak istemezdim. Ama ona zarar vermek için harekete geçtiklerinden buna mecbur kaldım” diye konuştu.

Milliyet