İkizdere Muhtarı Selahattin Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İkizdere Barajı'nın su tutmaya başlamadan önce köylerinin boşaltılarak, yakındaki Karabağ köyü sınırlarına yapılan yeni konutlara yerleştirildiklerini hatırlattı. 
     Bu taşınma sırasında yeni yerleşimlerinin Karabağ köyüne bağlı bir mahalle olarak kurulduğunu anlatan Özcan, köy tüzel kişiliğinin devam etmesi için Aydın İl Genel Meclisi İncirliova Üyesi Mustafa Çelik tarafından verilen önergenin kabul edilerek, yeniden köy statüsüne kavuştuklarını kaydetti. 
     Özcan, yeniden köy olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, ''Eski köyümüzden ayrılalı yaklaşık bir buçuk yıl oldu. Bu zaman içerisinde çok zorluklar çektik. İkizdere isminin tekrar devam etmesi her anlamda bizleri mutlu etti. Çok sevinçliyiz'' dedi.
     Yeni yerleşimlerinde en büyük sorunlarının içme suyu olduğunu, bunu da en kısa zamanda çözmeye çalışacaklarını belirten Özcan, ''Bunun için Cılımbız Deresi yakınlarına sondaj çalışması yaptık. İki kuyudan su çıkarmayı başardık. Köy tüzel kişiliğine yeniden kavuştuğumuz için gerekli yerlere müracaatlarımızı hemen yapabileceğiz. İçme suyu sorunu en geç iki ay içerisinde çözmüş olacağız diye planlıyoruz'' dedi. 
     Özcan, yeni köylerinin bir diğer ihtiyacı olan cami için ise daha önce inşaata başladıklarını ve kaba inşaatının tamamlandığını sözlerine ekledi. 
ikizdere-yeniden-koy-oldu-775738_b.jpg