Çerçioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın Belediyesi olarak 2 ay önce İkizdere Barajı'ndan faydalanılması konusunu gündeme aldıklarını, bu konunun Meclis üyeleri tarafından kabul edildiğini belirterek, ''İkizdere Barajı suyu şehir şebekesinde verilecek'' dedi. 
     Aydın Su ve Kanalizasyon İşleri (ASKİ) Müdürü Hakan Olgaç da İkizdere Barajı'ndaki çalışmanın 1998'deki protokole göre yapılan bir işlem olduğunu ve bunla ilgili olarak çalışmaların şu an devam ettiğini belirtti. 
     Çalışmaların bitme aşamasına geldiğini vurgulayan Olgaç, şöyle devam etti: 
     ''Yaklaşık 2 yıl gibi ya da 20 ay gibi bir süre sonunda İkizdere Barajı suyunu şehir şebekesine vermeye başlayacağız. Depolarla ilgili imalatlar devam ediyor. Birim maliyetlerine göre yaklaşık olarak 300 milyon liraya mal olan bir sistem. Bunun ödemesi önümüzdeki 30 yıl boyunca Aydın Belediyesince yapılacaktır. Protokole bağlı kalarak işletmesi de Aydın belediyesi tarafından işletilecektir. Diğer civar ilçe ve belde Belediyelerine de suyu Aydın Belediyesi verecektir. Depolarımızı yeniliyoruz. Ek depolar yapılıyor ve bunların hepsi diğer İlçe Belediyelerinin de katıldığı bir protokol kapsamında imzalanıp işlemleri yapılıyor.''