Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, bin 300 dönüm araziye sahip Ortaklar Öğretmen Lisesi"nde incelemelerde bulunarak, Aydın"da ikinci bir üniversitenin kurulması halinde yerin hazır olduğunu söyledi.
Germencik Kaymakamı Resul Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Mustafa Özmen ile birlikte Ortaklar Öğretmen Lisesi"nin virane haldeki eski binalarında ve okul arazisinde incelemelerde bulunan Vali Hüseyin Avni Coş, arazinin üniversite için çok uygun olduğunu belirterek, alanın fakülte ikinci bir üniversite olarak değerlendirilmesinin uygun olacağını belirtti.
Vali Coş"a okul arazisi hakkında bilgi veren Ortaklar Öğretmen Lisesi Müdürü Erol Aydın 1944 yılında okulun bin 830 dekar arazi üzerinde kurulduğunu belirterek arazinin bin 300 dönümden geri kalan kısmının devlet tarafından satıldığını belirtti.
Okul arazisinin bulunduğu alanı çok beğenen Vali Hüseyin Avni Coş, doğal dokusu muhteşem olan bu arazinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Öncelikle çürümeye yüz tutmuş ve yaklaşık 15 yıldır kullanılmayan bazı binaların onarılıp, eğitime kazandırılması konusunda bir çalışma içerisinde olacaklarını belirten Vali Coş, “Şu anda bin 300 dönüm araziye sahip Ortaklar Anadolu Öğretmen Lisesi'nin, öncelikle çürümeye yüz tutmuş ve yaklaşık 15 yıldır kullanılmayan bazı binaların onarılıp, eğitime kazandırılması konusunda bir çalışma içerisinde olacağız. Bu arazi Aydın'da kurulacak ikinci bir üniversite ya da vakıf üniversitesi için tahsis edilebilir. Bir yüksekokul değil, 4-5 fakültenin olduğu bir kurum olmalı. Bunun bölgeye özellikle sosyal, kültürel ve ekonomik yönden büyük katkısı olacaktır. Arazinin ortamı, havası, iklimi, doğası buna çok uygun. Arazinin tarihi ve doğal zenginlikleri böyle değerlendirilmeli” şeklinde konuştu.
Özel yada vakıf üniversitesi kurmak isteyenlere de seslenen Vali Coş, Aydın"a ikinci bir üniversite kazandırmak için gelecek olan tekliflere açık olduklarını ve özel yada vakıf üniversitesi kurmak isteyenlere bu araziyi tahsis edebileceklerini dile getirdi.