TRABZON eski Vali Yardımcısı İsmail Tezel'le ilişkisi nedeniyle medyanın gündeminden düşmeyen edebiyat öğretmeni Gülcan Güneş'in tayini, istediği illerin içinde bulunmayan Kahramanmaraş'a çıktı. Vali Yardımcısı İsmail Tezel de bir süre önce "tenzili rütbe" olarak değerlendirilen bir kararla Sivas Valiliği'ne İl Hukuk İşleri Müdürü olarak atanmıştı.
Trabzon Vali Yardımcısı İsmail Tezel, flört ettiği lise öğretmeni Gülcan Güneş'i geçici tayinle, yüksek kesimde bulunan Düzköy İlçesi Çayırbağı Beldesi Çok Programlı Lisesi'nden, sahil kesimindeki Çarşıbaşı Çok Programlı Lisesi'ne aldırmış, konu gazetelerde yer almıştı. Tayin olayının ortaya çıkmasının ardından, Vali Yardımcısı İsmail Tezel ile edebiyat öğretmeni Gülcan Güneş, bu yıl nisan ayı içinde nişanlanmıştı. Çiftin nişan yüzüklerini Rize Valisi Kasım Esen takarken, Trabzon Valisi Nuri Okutan ise törene katılmamıştı. Çift, bir süre önce de nişanı bozarak ayrılmış, Gülcan Güneş de yeni eğitim yılında eski okulunda göreve başlamıştı.
Bu gelişmelerin ardından İsmail Tezel, tayininin başka bir ile alınmasını istediğini açıklayarak, “Özel hayatımla gündeme gelmekten çok rahatsızım. Buradan gitmek istiyorum. İzmir, Balıkesir, Bursa, Antalya veya Muğla'ya tayinimi yaptırmaya çalışıyorum'' demişti. Tezel, İçişleri Bakanlığı'nın 29 Eylül Cumartesi gün ve 26658 Sayılı Kararnamesi ile Sivas'a 1'inci Derece Kadrolu İl Hukuk İşleri Müdürü olarak atanmıştı. Batı bölgelerinde bir ilde Vali Yardımcılığı görevi beklerken Sivas'a Hukuk İşleri Müdürü olarak atanan Tezel'in, özel hayatıyla sık sık magazinel haberlere konu olmasının bu atamanın en büyük nedenlerinden biri olduğu ifade edilmişti.

KAHRAMANMARAŞ'A TAYİN
Tezel'in tayininin çıkmasının ardından eski nişanlısı edebiyat öğretmeni Gülcan Güneş de tayinini istemişti. Trabzon'da çok yıprandığını ve artık işiyle ilgilenmek istediğini belirten Gülcan Güneş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü"ne verdiği dilekçede İzmir, Antalya, Manisa ve Denizli'ye tayinini istediğini belirtmişti. Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dün ulaşan yazıyla Gülcan Güneş de istediği illerin içinde bulunmayan Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü emrine atandı. Böylece İsmail Tezel'in vali yardımcılığının elinden alınmasının ardından Gülcan Güneş de istemediği bir yere tayin olmuş oldu.

Bahadır ÖKTEM/TRABZON, (DHA)