Didim belediyesi önünde düzenlenen törene; Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş ve Didim Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Gurubu Başkanı Lynn Cole ve Yabancılar Çalışma Gurubu üyeleri katıldı.

Didim’de yerleşik olarak yaşayan İngiliz uyruklu vatandaşların oluşturduğu Yabancılar Çalışma Grubunun yıl içerisinde 2. el eşya satışı yaparak elde edilen gelir ile alınan 3 akülü tekerlekli sandalye Didim’de yaşayan ihtiyaç sahibi 26 yaşındaki Zehra Alabaş’a teslim edildi. Doğuştan yürüme engelli olan Alabaş, akülü aracına binerek dene sürüçleri yaparken sebep olanlara teşekkürlerini sundu.

Didim Engelliler Dernek Başkanı Bedri Altıntaş, sosyal sorumluluk projelerine ve özellikle engellilere yönelik çalışmalarda gösterdikleri duyarlılık için Yabancılar Çalışma Gurubuna teşekkür ederek “Bugün 3 arkadaşımızın ihtiyacını bir nebze de olsa karşılamış olacağız. Diğer 2 arkadaşımız buraya gelmedi sandalyelerini biz götüreceğiz. Bunlar engelli vatandaşlarımız için sunduğumuz geçici çözümler, belediyemiz ile gerçekleştirmeyi düşündüğümüz yakın zamanda hayata geçireceğimiz kalıcı çözümlere yönelik çalışmalarımız var.” dedi.

Didim de sosyal duyarlılıkları ile takdir toplayan İngiliz Yabancılar Çalışma Gurubu Başkanı Lynn Cole ise gerek grup bünyesinde gerekse Chatty Chicks olarak ilçedeki ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmalarının devam edeceğini belirterek “Yardımlarımızdan doğan mutluluk bizleri de mutlu ediyor. Yaşadığımız ilçeye katkı sağlamak en büyük arzumuz” dedi.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı’da “İngilizler denize girer, eğlenir diye biliniyor. Ancak ilçemizde sosyal duyarlılıkta bizlere örnek olan bu vatandaşlarımızı kutluyorum. 2. el eşyaların değerlendirilerek böyle durumlara sahne yaratması çok güzel. Birlikte çalışmalarımız devam edecek. Arkadaşlarımın mutluluğu bizleri teşvik ediyor. Kentimizi onlar için daha yaşanılır hale getirecek onları ev hapsinden kurtaracağız” diye konuştu.

Tekerlekli sandalyesini alan Zehra Alabaş ise emeği geçen herkese teşekkür ederek, heyecanlı bir biçimde deneme sürüşü yaptı.

Bağışlanan diğer iki akülü engelli arabasının Sazlı Beldesinde yaşayan ve Didim’e yerleşecek olan Murat Şimşek’e ve halen Didim’de yaşayan Satı Kara’ya dernek tarafından teslim edileceği bildirildi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png