İstanbul Bahçelievler"de iki çocuk annesi Sakine Akkuş (25), 9 aydır ayrı yaşadığı eşi Mustafa Akkuş"un barışma teklifini reddedince sokak ortasında öldürüldü. Akkuş"un dün “Çocukları getirdim, gel gör” diyerek genç kadını çağırdığı ve ardından kurşun yağdırdığı ortaya çıktı.

İstanbul Bahçelievler Soğanlı Mahallesi Necatibey Caddesi"nde önceki gün saat 01.00 sıralarında yaşanan olayda, Erdal Akkuş ile 11 yıldır evli olan 25 yaşındaki Sakine Akkuş, şiddet gördüğü gerekçesiyle yaklaşık 9 ay önce iki çocuğunu da bırakarak kanser hastası olduğu öğrenilen annesinin Necatibey Caddesi"ndeki evine sığındı.

Erdal Akkuş"tan ölüm tehditleri aldığı ileri sürülen Sakine Akkuş, eşinin barışma çabalarını geri çevirdi. İddialara göre, dün gece Sakine Akkuş"u arayan Erdal Akkuş, “Çocukları da getirdim gel aşağıya, gör” diyerek kadını dışarı çıkarttı. Çocuklarını getirmeyen Erdal Akkuş, binanın 10 metre ötesindeki ağacın dibinde, bir süre daha tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine yanında taşıdığı silahı çıkaran Erdal Akkuş, iki çocuğunun annesi eşinin başı ve göğsüne ateş etti.

Teslim oldu

Genç kadın olay yerinde yaşamını yitirirken cinayetin ardından kaçan Erdal Akkuş dün sabah saatlerinde polise teslim oldu. Akkuş, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Bahçelievler Asayiş Şube Müdürlüğü"ne götürüldü. Akkuş"un emniyetteki sorgusunun ardından bugün adliyeye sevk edileceği açıklandı. Sakine Akkuş"un cenazesi ise Şirinevler Ulu Camii”nde ikindi namazının ardından kılınan cenazesi namazı sonrası yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kimse onu korumadı

Sakine Akkuş"un akrabası olan eşiyle istememesine rağmen ailesinin zoruyla 14 yaşında evlendirildiği, iki çocuklarının dünyaya geldiği ancak Erdal Akkuş"un uyguladığı şiddet yüzünden genç kadının zaman zaman annesinin evine döndüğü öğrenildi. Son olarak üç ay önce çocuklarını bırakmayı göze alarak evini terk eden Sakine Akkuş, şiddetten yine kurtulamadı. Genç kadının ayrı yaşadığı eşi bu kez Azrail"i oldu.

Paşalı"nın dramını hatırlattı

Genç kadının dramı Ankara"da boşandığı eşi tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürülen üç çocuk annesi Ayşe Paşalı"yı akıllara getirdi. Ayşe Paşalı, geçtiğimiz yılın Aralık ayında daha önce defalarca kendisine tecavüz ve darp eden, öldürmekle tehdit eden eski kocası İstikbal Yetkin tarafından sokak ortasında 11 bıçak darbesiyle öldürülmüştü. Ayşe Paşalı ölümünden kısa süre önce eşine karşı mahkemeden talep ettiği koruma kararı çıkmadığı için öldürülmüştü. Ayşe Paşalı"nın adliye koridorunda çekilen o fotoğrafı da hafızalara kazınarak kadına şiddetin sembolü olmuştu.

Sevgi Evi"nde kadın psikoloğa dayak!

Sosyal Hizmetler ve Çocuk esirgeme Kurumu"na bağlı Sevgi Evleri Müdürü Ramazan Akbulut"un, yanına Müdür Yardımcısı Abdülbaki Yılmaz"ı da alarak kurumunda çalışan bir psikoloğa şiddet uyguladığı öne sürüldü. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Ankara Atatürk Bulvarı Armağan İşhanı önünde toplanarak şok dayak olayını protesto etti. "İşyerinde şiddete son" yazılı pankart taşıyan grup adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Emine Koç, “3-15 yaş grubu korunma altında olan çocukların bakıldığı Sevgi Evleri Müdürü Ramazan Akbulut ve Müdür Yardımcısı Abdülbaki Yılmaz, aynı iş yerinde psikolog olarak çalışan Y.M"yi, iş yerinde darp ederek fiziksel şiddet uygulamışlardır. Psikoloğu döven yönetim anlayışı, 3-15 yaş grubunda devletin koruması altında olan çocuklara nasıl bakım ve eğitim verebilir?” dedi.

Koç, Sevgi Evleri Müdürü Akbulut ve Müdür Yardımcısı Yılmaz"ın derhal görevden el çektirilerek haklarında soruşturma açılmasını talep etti.

Çağdaş ULUS-Dündar KALE / VATAN