SUNUCU Defne Joy Foster’ın ölümünde, ‘yardım yükümlülüğünü’ yerine getirmediği gerekçesiyle hakkında, ‘ölüme sebebiyet verme’ suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Kerem Altan’ın yargılandığı davada, bir televizyon programında, "Defne Joy Foster'ın ölümüne ilişkin konuşsam yer yerinden oynar" sözünü sarf eden ve uyuşturucu tedavisi gören manken Senem Kuyucuoğlu ile olay günü Foster’in yanında olan oyuncu Tolga Karel, tanık olarak dinlenecek.

Anadolu Adalet Sarayı 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz alan Defne Joy Foster’in eşi İlker Yasin Solmaz'ın avukatı Ayşegül Mermer, uyuşturucu tedavisi gören manken Senem Kuyucuoğlu'nun, bir televizyon programında, "Defne Joy Foster'ın ölümüne ilişkin konuşsam yer yerinden oynar" sözünü sarf ettiğini belirterek, "Foster'ın ölümüne ilişkin Senem Kuyucuoğlu'nun bilgisi vardır. Oyuncu Tolga Karel ise olay günü Foster'ın yanındaydı. Olaya ilişkin bilgisi olduğu düşüncesindeyiz. Bilgiler davanın seyrini değiştirebilir. Tanık olarak dinlenilmelerini talep ederiz" dedi.

Tutuksuz sanık Kerem Altan'ın avukatı Veysel Ok ise Foster ailesi avukatlarının, her celse magazinel tanıkların dinlenilmesi taleplerini anlamadıklarını söyleyerek, "Bu yargılamanın amacı olayı hakkaniyete kavuşturmaktır. Tanık olarak dinlenilmesi istenen Senem Kuyucuoğlu, twitter hesabından Defne Joy Foster'a uyuşturucuyu kendisinin temin ettiğini söylemiş, kendisinin de uyuşturucuya Tolga Karel yüzünden alıştığını beyan etmiştir" dedi. Uyuşturucu temini konusunun dava dosyasıyla ilişkisi olmadığını ifade eden avukat Ok, "Kuyucuoğlu ve Karel'in tanık olarak dinlenilmesi, kovuşturmayı uzatacağı gibi acılı aileyi de üzecektir ve bu kişilerin gündemde kalmasına neden olacaktır" diye konuştu.

Mahkeme, erken müdahale olması halinde Defne Joy Foster'ın ölümünün engellenip engellenemeyeceği konusunda Adli Tıp Kurumu'ndan 2 celse önce istenilen raporun gelişinin beklenilmesine karar verirken, manken Senem Kuyucuoğlu ve oyuncu Tolga Karel'in olaya ilişkin bilgisi olduğu gerekçesiyle gelecek celse tanık sıfatıyla dinlenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.