Baskınlarda yakalanan 4 PKK'lının bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümü olan 15 Şubat'ta, 2 DHKP-C'linin ise 30 Mart Kızıldere olaylarının yıldönümünde saldırı planladığı belirtildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki ayrı terör örgütüne yönelik farklı tarihlerde operasyon düzenledi. İlk operasyon on gün önce terör örgütü PKK'ya yapıldı. Projeli çalışmaların ardından Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Fatih ve Esenler'de tespit edilen adreslere operasyon düzenledi. Baskında terör örgütü üyesi M.K., Ş.K., R.S., ve A.C., gözaltına alınırken 4 tabanca ele geçirildi. Zanlılardan R.S'nin Kandil'de eğitim aldığı, diğer 3 şüphelinin ise tetikçi olduğu bildirildi. Yapılan sorgulamada şüphelilerin bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümü olan 15 Şubat'ta polise saldırı planladığı ortaya çıktı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BOMBA YAPIMINDA KULLANILAN AMONYUM NİTRAT ELE GEÇİRİLDİ

İkinci operasyon ise 3 gün önce terör örgütü DHKP-C'ye yönelik gerçekleştirildi. Eyüp'te tespit edilen bir adrese yapılan baskında terör örgütü DHKP-C üyesi 2 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda bomba yapımında kullanılan 4 kilogram Amonyum Nitrat ve 2 adet tabanca ele geçirildi. DHKP-C terör örgütüne ait olduğu belirlenen Amonyum Nitrat ile "30 Mart Kızıldere" olaylarının yıldönümünde bombalı bir eylem düzenlemeyi planladığı öğrenildi. Polisteki sorgusu tamamlanan zanlılardan biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.