BURSA'da kardeşini görmek için gittiği okulda, nöbetçi iki öğretmen ile tartışan, 16 suçtan kaydı bulunan Ersen Yıldız (23), Türkçe öğretmeni Halil İbrahim Demir'i (33) karnından, Matematik Öğretmeni Erdal Ömer'i (35) ise bacağından bıçakla yaraladı. Kaçan saldırgan polis tarafından yakalanırken, hastaneye kaldırılan iki öğretmen tedaviye alındı.

Merkez Yıldırım İlçesi Zümrütevler Mahallesi'nde bulunan İhsan Dikmen 3 İlköğretim Okulu'ndaki olay, birçok suçtan kaydı bulunan Ersen Yıldız'ın, bugün saat 11.00'de birkaç gündür evine gelmeyen 8'inci sınıfa giden kız kardeşi Reyhan Yıldız'ı görmek için okula gitmek istemesi sonucu meydana geldi. İddiaya göre Ersen Yıldız, görüşmek istediği kız kardeşinin dersten çıkartılmasını istedi. Bunu kabul etmeyen Türkçe öğretmeni Halil İbrahim Demir ile tartışan Ersen Yıldız, daha sonra küfür edip, yumruk attığı Demir'i, belinden çıkarttığı bıçak ile karnından yaraladı. Yıldız, meslektaşının bıçaklanmasına tanık olan ve kendisine saldıran Erdal Ömer'i de bacağından yaraladı. Yaralı öğretmenler ambulans ve otomobil ile Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırılırken, kaçan sanık ise yolda yürürken polis tarafından yakalandı. Doktorlar yaralanan öğretmenlerin hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladılar.

Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı. Sorgulaması devam eden Ersen Yıldız, `Adam öldürmeye teşebbüs' suçundan adliyeye çıkartılacak.