Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde iki küçük kız kardeşin, toplu tecavüze uğradıktan sonra öldürüldüğü bildirildi.

Yetkililer, Badaun bölgesindeki Katra Shahadatganj köyünde yaşayan 14 ve 15 yaşındaki kız kardeşlerin çarşamba sabahı kaybolduğunu, kardeşleri aramaya çıkan köylülerin cesetlerini ağaca asılı olarak bulduğunu açıkladı.

Yapılan otopsi, iki kız kardeşin toplu tecavüze uğradığını ve boğularak öldürüldükten sonra ağaca asıldığını ortaya çıkardı. Polisin olaya ilgi göstermediğini ve suçluları bulmak için herhangi bir şey yapmadığını ileri süren halk, köy yakınlarındaki yolu trafiğe kapattı.

Uttar Pradeş eyalet yönetimi yetkililerinin devreye girmesinin ardından ikisi polis üç kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Katra başkomiseri de bulunuyor. Başkomiser, ailenin kızlarının kaybolduğunu bildirmesine karşın eyleme geçmemekle suçlanıyor.

İki kız kardeşin, evlerinde tuvalet olmadığı için ihtiyaçlarını gidermek üzere yakınlardaki bir tarlaya gittiği sırada kaybolduğu belirlendi.

Kadınlara ve çocuklara karşı cinsel saldırıların yaygın olduğu Hindistan'da her 22 dakikada bir kişi tecavüze uğruyor. 1,2 milyar nüfusa sahip ülkede 2012'de 23 yaşındaki bir kadının toplu tecavüze uğradıktan sonra ölmesi, büyük tepkiye yol açmıştı. Erkek arkadaşıyla bindiği otobüste altı kişinin tecavüzüne uğrayan genç kadının tedavi için götürüldüğü Singapur'da şiddetli iç kanama nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından ülke genelinde gösteriler düzenlenmişti.