Zekiye (12) ile Arzu'nun (17) cesetleri boğazları kesilmiş halde bulundu. Vahşetin failleri cesetleri yakmaya kalkışmış.

Uşak vahşi cinayetle sarsıldı. 12 yaşındaki Zekiye Çoban ile ablası 17 yaşındaki Arzu Çoban (17) dört gün önce ortadan kayboldu. Kızların ailesi polise kayıp başvurusunda bulundu. Ancak korkunç vahşet, kent merkezinin Akse Çamlığı mevkiinde ormanlık alanda yıkık durumdaki boş bir binada iki cesedin bulunmasıyla ortaya çıktı. Cesetlerin Zekiye ile Arzu'ya ait olduğu tespit edildi. Morga kaldırılan cesetlerin ön otopsisi yapıldı.

YANIK BULGULARI SİLDİ

Cumhuriyet savcısı gözetiminde yapılan ön otopside, iki kardeşin vücutlarında çok sayıda bıçak darbesi bulunduğu, boğazlarının kesildiği ve bıçaklanarak öldürüldükleri tespit edildi. Cinayete kurban giden kız çocuklarının öldürüldükten sonra cesetlerinin yanıcı madde dökülerek yakılmaya çalışıldığı belirlendi. Anne Emine Çoban ile baba Özkan Çoban tarafından kimlikleri teşhis edilen iki kızın cesedi detaylı otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Burada yapılan otopside de kızların en çok göğüslerinde bıçak darbesi olduğu tespit edildi. Vücutlarında yanıklar sebebiyle ilk incelemede tecavüz bulgusuna rastlanmazken alınan örnekler inceleme için laboratuvara gönderildi.

Akşam