Serkan Biter'in haberi;

Türkiye'nin lider teknoloji marketi Teknosa, kuruluşunun 10. yılında, İstanbul, Ankara ve Adana olmak üzere 3 farklı ilde 4 mağazasını 3D teknolojisini kullanarak aynı anda açtı. Toplu açılış için Cevahir AVM'deki Teknosa mağazasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Teknosa'nın 10 yıl önce herkes için teknoloji diye yola çıktığını belirtti.

EN YAYGIN TEKNOLOJİ FİRMASI

Teknosa'nın sektörün tartışmasız lideri olduğunu belirten Sabancı, bugün gelinen noktada 260 mağaza ve 3 binin üzerinde istihdam yarattıklarını söyledi. Bu başarılarında Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun da çok önemli bir katkısı olduğunu ifade eden Sabancı, "2010 yılı OECD rakamlarına göre Türkiye'nin bu yıl yüzde 8'in üzerinde bir büyüme ile kapatacağı öngörülüyor. 2011'de ise yüzde 5'in üzerinde, önümüzdeki 6 yıl için ise yüzde 6,5-7 civarında büyüme öngörülüyor. Bundan mutluyuz. Sağlıklı görünen finansal sistemimiz, başarıyla yönetilen mali disiplin ve reformlar sonucu ülkemiz çok ciddi bir ivme ve büyüme kazanmıştır" dedi.

İVMEDEN PAYIMIZI ALIYORUZ

Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler için bir yıldız gibi parladığını vurgulayan Güler Sabancı sözlerine şu şekilde devam etti: "Sabancı Topluluğu olarak ülkemizin bu başarısından bu ivme ve büyümesinden payımızı alıyoruz, desteğimizi veriyoruz, Türkiye ile birlikte büyüyoruz. Türkiye bu yıl yüzde 8 büyürken, Sabancı Topluluğu olarak biz de bu yıl, Türkiye'nin büyümesinin iki katı kadar, yüzde 15-16 oranında büyüyeceğiz.' Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane ise, 'Bize ilk başta 'Müslüman köyünde salyangoz satıyorsunuz' dediler. 'Bu iş tutmaz' dediler. 'Sabancı maceraya giriyor' dediler. Biz tüketicimize inandık" dedi.

Google e-kitapçı açtı Amazon'a rakip oldu

Google, giderek daha fazla ilgi gören e-kitap için ayrı bir bölüm açtı. "Dünyanın en büyük e-kitaplığı" sloganıyla duyurulan e-kitapçı, alanın liderleri Amazon ve Apple'a rakip olacak. Google e-kitap, şimdilik yaklaşık 3 milyon dijital ürünü kapsıyor. Jonathan Swift'in unutulmaz eseri „Guliver'in Maceraları"nın yanı sıra ABD'li ünlü yazar Jonathan Franzen'in 2010'un çok satan romanı "Freedom" da Google e-kitapla birlikte ücretsiz sunulan yapıtlar arasında yer alıyor.

iPAD VE iPONE'DAN OKUNABİLECEK

Google'ın e-kitap proje sorumlularından Abraham Murray, e-kitapların yalnızca bilgisayarlar değil, hemen her cihaz tarafından okunabilecek şekilde tasarlandığını açıkladı. E-kitaplar Google'ın geliştirdiği mobil işletim sistemi Android'in yanı sıra Apple'ın iPad ve iPhone cihazlarında da okunabilecek.

SONY BEŞ YILDA 42 milyon PS3 sattı

Oyun konsolları liginin en önemli oyuncusu olan Sony PlayStation 3, tüm dünyada 5 yılda 41 milyon 600 bin satış adedine ulaştı. Sony tarafından Eylül 2010 itibariyle açıklanan bilgilere göre, satışa çıkarılışının üstünden 5 yıl geçen PS3 tüm dünyada 41 milyon 600 bin adet, PS3 için çıkarılan PS Move hareket kumandası ise, dünya genelinde iki ayda toplam 4.1 milyon adet satış adedine ulaştı. Türkiye'de satışa çıktığı Ekim 2010'dan bu yana 20 bini aşkın satış adetlerine ulaşan PS Move'un başarısını değerlendiren Sony Eurasia Kişisel Eğlence Ürün Grup Müdürü Özgür Kirazcı şunları ifade etti: "PS Move'un Türkiye'de 20 bini aşkın ve dünya çapında toplam 4,1 milyon adet satması bizim için çok önemli bir başarı. Kısa sürelerde, yenilikçi yaklaşımımızla oyun dünyasına bambaşka bir boyut getiriyoruz. Bu, dinamizm Sony PlayStation markasının DNA'sında var ve 2011 için hedeflerimiz, hem dünya hem Türkiye pazarı için çok büyük. Başarılarımızı katlayarak, sektöre hareket getirmeye ve değer katmaya devam edeceğiz."

Turkcell T10 ile mobil interneti 10'a katladı

Turkcell'in mobil internette fırsat eşitliği sunmak amacı ve "Herkese akıllı telefon" sloganıyla satışa sunduğu Turkcell T10, cepten internete girme oranını 10 kat artırdı. Cepten internete 10 kat daha fazla bağlanan Turkcell T10 kullanıcılarının mobil uygulamaları kullanım oranı ise yüzde 87'yi buldu. En çok tercih edilen uygulama Turkcell MobilTV olurken, T10 kullanıcıları cepten haftada ortalama 45 dakika TV seyretti. 3G hızında mobil interneti, cepten TV izleme servisi, şık tasarımı, dokunmatik ekranı, özel Turkcell uygulamaları ve uygun fiyatıyla büyük beğeni toplayan Turkcell T10, interneti ve 60 saat cepten TV izlemeyi sağlayan Mobil TV servisi ile birlikte ayda sadece 29 TL'ye Turkcell'lilerle buluşuyor.

Verimli çalışmak için ofis ortamına gerek yok

Veri ağları konusunda dünya lideri olan Cisco, 13 ülkeden 2 bin 600 çalışan ve BT profesyoneli üzerinde yapılan "Connected World Report" araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre dünyada her beş çalışandan üçü verimli olmak için ofise ihtiyaç duymuyor. Ankete katılanların yüzde 60'ı verimli olmak için ofise ihtiyaç duymazken bu oran Hindistan'da yüzde 93, Çin'de ise yüzde 81 olarak gerçekleşti. Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Cisco Sınırsız Ağ Çözümleri Başkan Yardımcısı Marie Hattar şunları dile getirdi: "Connected World Report, geleceğin işyerleri hakkında önemli ipuçları veriyor. Araştırmanın sonuçları, çalışanların daha mobil ve esnek olma ihtiyacının tüm dünyada öne çıkan bir eğilim olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Bu da şirketlerin rekabet avantajı sağlama ve çalışan memnuniyetini artırmada sınırsız ağlardan nasıl faydalanabileceğini yeniden gündeme getiriyor."

Yenişafak