HAİN TUZAK SON ANDA FARK EDİLDİ 
 
Hakkari-Van karayoluna yola mayın döşemeye çalışırken fark edilen teröristlere yönelik operasyon başlatıldı.
 
Hakkari Valisi Muammer Türker, gece saatlerinde kent merkezinden 7 kilometre mesafedeki Hakkari-Van karayolunun Çöplük virajında şüpheli kişilerin tespit edildiği belirterek, bölgeye polis ekiplerinin sevk edildiğini söyledi.
 
Kısa sürede bölgeye ulaşan güvenlik güçlerinin, yola patlayıcı madde döşemek isteyen bir grup terörist tespit ettiğini belirten Türker, “Ancak polisi fark eden teröristler ellerindeki çantayı yola atarak kaçıyor. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı. Bomba imha uzmanı ekipler yola atılan çantayı fünyeyle patlattı. Çantadan henüz türü belirlenemeyen bir patlayıcı madde çıktı” dedi.
 
Vali Türker, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirdi.
 
YÜKSEKOVA’DA SİLAHLI SALDIRI: 1’İ POLİS 2 KİŞİ YARALANDI
 
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde teröristlerin saldırısında 1’i polis memuru, 2 kişi yaralandı.
 
Yüksekova İlçesi’nin Güngör Mahallesi’nde oturan Polis Memuru Serter Gönen, sabah evinden çıkıp ilçe Emniyet Müdürlüğüne giderken Özgürlük Meydanı çevresinde silahlı saldırıya uğradı. Terörist olduğu tahmin edilen kişi ya da kişilerce yapılan saldırıda polis memuru Gönen ile çevreden geçmekte olan Behçet Aykut adlı vatandaş yaralandı. Yaralılar Hakkari Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.
 
DHA