CHP Genel Başkanı Mustafa Özyürek, "Zaman ve Vakit Gazetesi, CHP düşmanı." diye konuştu.

Özyürek, kongrede CHP Samsun Milletvekili ve Genel Başkan adayı Haluk Koç'un mesajının okunmamasının eleştirilmesi üzerine; 'dinci basın' diye tabir ettiği Zaman ve Vakit Gazeteleri'ne malzeme vermeme çağrısında bulundu.

Parti içerisindeki bazı arkadaşlarının bu gazetelere demeçler vermesini de eleştiren Özyürek, Zaman ve Vakit'in CHP'nin düşmanı olduğunu iddia etti.

Park Restorant'ta greçekleştirilen ve saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongreye, İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Örsan Kunter Öymen'in konuşması damgasını vurdu.

Halktan kopuk ve özelliklere gençlere açık bir parti olmadıklarını söyleyen Öymen, parti içerisindeki iktidar olma sorununun çözmeden Türkiye'nin sorunlarının çözülemeyeceğini ifade etti.

Başarısızlığı sadece dış ve iç faktörlere yüklemenin gerçekçi olmayacağına vurgu yapan Öymen, "Laiklik elbette vazgeçilmezimiz, ama Türkiye'de sosyal adaleti sağlamadan laikliği nasıl koruyacaksınız. Sosyal adaletin olmadığı bir ülkede marjinal gruplar bir şekilde büyüyecektir." dedi.

CHP Samsun Milletvekili ve Genel Başkan adayı Haluk Koç'un kongreye gönderdiği mesajın okunmasını da eleştiren Öymen, "Bir partinin milletvekili ve genel başkan adayının ne düşündüğü o partinin üyeleri bilmeyecek. Bundan neden korkuyoruz?. Bu mesajı okumakla ne kaybederiz? Böyle bir şey olabilir mi? Sayın Divan Başkanı'ndan bu konuda da bir açıklama bekliyorum." diye konuştu.

Öymen'in, bu açıklamasına solandaki partililer alkışlarla destek verirken, bazı partililer ise tepki gösterdi.

İtirazlara rağmen Koç'un mesajı okumayan Divan Başkanı Özyürek, şu açıklamayı yaptı: "Sayın Haluk Koç geçen hafta benim yönettiğim Afyonkarahisar İl Kongresi'ne geldi, ben orada kendisine söz verdim ve konuşma yaptı. Bizim hiç kimsenin görüşlerini açıklamasından, hele sayın Öymen'e yakıştıramadığım şekilde korkmamız falan söz konusu değil. Kendisi partimizin üyesi. Birlikte grup başkan vekilliği yaptığımız bir arkadaşımızın mesajından niye korkalım? Zaten hiç kimseden korkarak politika yapılmaz."

Seçilen yönetime saygı duymanın her kurumda esas olduğunu anlatan Özyürek, "CHP'de de esastır. Elbette kongre sürecinde eleştiriler yapılır, seçim olur. O seçimde kim kazanırsa hepimiz partili bilinci olarak onun arkasından durur ona destek oluruz. Bizim hiç kimseden özel bir bağlılık falan istediğimiz yok. Partinin tüzüğüne, programına saygılı olalım. Seçilen yönetimlerin kim olursa ona destek olalım, bunu talep ederiz." dedi.

Eleştirilerin parti içerisinde kalmasını talep eden Özyürek, bazı gazeteleri de ithaf eden şu tuhaf sözleri kullandı: "Özellikle dinci basında CHP eleştirilmesin değerli arkadaşlarım. Sayın Öymen için söylemiyorum, ama partimizde kendisini muhalefette gören pek çok arkadaşlarımız Vakit Gazetesi'nden Zaman Gazetesi'ne kadar çarşaf çarşaf demeçler veriyorlar. Bu gazetelerin CHP'nin düşmanı olduğunu hepimiz biliyoruz. CHP'nin aleyhine söylenecek her sözü büyüteceklerini de biliyoruz. Onun için bu küçük, ucuz eleştirilerden sakınalım. Bu platformlardan, kurultaydan her şeyi söylesin."

Necip Yıldız ve Yavuz Karan'ın başkanlık için yarıştığı kongrede, oy kullanma işlemleri devam ediyor.