Aydınlı 2 gıda firması; Tarım ve Köyişleri Bakanlığı koordinatörlüğünde Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) işbirliğiyle düzenlenen “Dünya Gıda Günü” etkinliklerinde FAO ödülüne layık görülen 6 firma arasında yer aldı.
Dünya Gıda Günü etkinlikleri çerçevesinde İstanbul"da düzenlenen toplantıda konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker; Dünyada 1 milyara yakın insan açken, Dünya Gıda Günü olarak kutlama yapmanın doğru olmadığını, bugünün, insanlığın neden böyle bir felaketle karşı karşıya kaldığının sorgulanacağı, yatağa aç gitmenin ne demek olduğunun anlaşılmaya çalışılacağı bir gün olması gerektiğini belirtti.
Bakan Eker, Dünya Sağlık Örgütü'nün raporuna göre dünyada 1 milyar 900 milyon insanın aşırı beslenmeden dolayı problem yaşadığını ve bu insanların zayıflamak için harcadıkları paranın 925 milyon insanının doyurulmasına yetebileceğini belirterek “Dünyada 1 milyar aç insan varken geri kalan nüfus için dünya güvenli bir yer olmayacaktır, barış ve istikrar açlık ve yoksulluğun azaltılmasıyla mümkün olacaktır” dedi.
Aydın İl Tarım Müdürü Muhsin Temel"in de katıldığı toplantıda Türkiye"nin 50 milyar dolarlık tarımsal üretim değeri ile dünyanın 8. büyük tarımsal ekonomisi olduğu, yakın zamana kadar FAO'dan destek alan bir ülke iken, bugün destek veren ülke konumuna geldiği ve son 4 yılda yoksul ülkelere yapılan toplam yardım miktarının 1,4 milyar dolar civarında olduğu vurgulandı.
Toplantıda ayrıca Türkiye"de 2010 yılında üstün başarı gösteren ve aralarında Söke"de un ve unlu mamuller üretimi faaliyetinde bulunan Söke Değirmencilik ile Sultanhisar"da taze meyve sebze üretimi ve ambalajlaması faaliyetinde bulunan Gökkale Tarım firmasında 6 firmaya FAO tarafından "FAO Ödül Madalyası" verildi.