Hasan Çintaş’ın ağabeyi Hakkı Çintaş, polis merkezine kardeşinin hayatından endişe ettiğini belirterek kayıp başvurusunda bulundu.
 
Manavgat’ta Terlemez Döviz Bürosu’nu işleten Mustafa Gökseven ve Hasan Çintaş, 3 yıldır Mersin’in Anamur İlçesi ile Antalya’nın Gazipaşa ve Alanya ilçelerindeki döviz bürolarından Türkiye’deki bankalarda bozdurulamayan dövizleri toplayarak komisyon karşılığında Yunanistan’da Euro’ya çeviriyordu. Geçen cumartesi döviz bürolarından 1 milyon lira değerinde, çoğunluğu madeni Euro ile Polonya, Rusya, Bulgaristan ve İran gibi ülkelerin paralarını toplayan Çintaş ve Gökseven, parayı banknot Euro’ya çevirmek için Yunanistan’a gitmek için evden ayrıldı.
 
 
 
 
Döviz bürolarına topladıkları paraların karşılığını 13 Ekim Perşembe günü getireceğine dair taahhütte bulunan 2 arkadaş, Yunanistan’a ulaşmak üzere Marmaris’e gitti. Manavgat Atatürk Caddesi’nde bulunan Terlemez Döviz Bürosu’nun geçen cumartesi gününden beri açılmaması üzerine Alanya’da oturan Hakkı Çintaş, Cumhuriyet Polis Merkezi’ne giderek kardeşi Hasan Çintaş için kayıp başvurusunda bulundu. Kardeşinden 5 gündür haber alamadığını belirten Çintaş, hayatında endişe duyduğunu söyledi.
 
Başvuru üzerine, Alanya Cumhuriyet Savcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.