İş Sanat"ta sezonun ilk caz konserinde piyanonun iki ustası bir araya geliyor. Dört Grammy ve üç Latin Grammy ödüllü piyanist, besteci, aranjör ve müzik profesörü Chucho Valdes ile aralarında Grammy, Emmy, iki Latin Grammy ve Premios de la Música gibi müzik ödüllerinin de bulunduğu toplam 18 ödülün sahibi Michel Camilo 13 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.00"de İş Sanat sahnesinde caz konseri verecek.

5 kıtada, 50'yi aşkın ülkede verdiği hem solo, hem duo, hem de Irakere gibi unutulmaz gruplarıyla Latin müziğini caz, rock ve klasizim ile harmanlayarak yön veren Chuco Valdes, bugüne kadar yaptığı çok çeşitli müzikal projelerle sadece Küba müzik tarihinde değil dünya müziğinde de önemli bir yere sahip bir sanatçı olarak kabul ediliyor. Bugüne kadar Michel Camilo, Billy Taylor, Kenny Barron, Michel Legrand, Frank Emilio, Chano Dominguez, Mulgrew Miller, John Lewis, Chick Corea, Gonzalo Rubalcaba gibi pek çok efsanevi piyanist ile sahne alan sanatçı yeni müzikal denemeler ortaya çıkardığı “Chucho´s Steps” adlı son albümü için 2012 yılına kadar sürecek bir dünya turnesi yapıyor.

Konserde Valdes'le sahneyi paylaşacak Michel Camilo ise dünya müzik otoritelerine göre piyanonun bir başka dehası. Göz kamaştırıcı piyano tekniği, Karayip ritimleri ve caz armonileriyle tatlandırdığı ezgilerle dinleyicide heyecan uyandırmayı başaran Camilo, müzikal mirasını ve zekice kullandığı zengin armonik doku, caz kökenleri ve olağanüstü tekniğiyle birleştiriyor. Solo, duo, trio, sekstet, big band ve senfoni orkestrası içeren kayıtlarının yanı sıra film müzikleri de bulunan sanatçının caz, latin ve klasik müziklerin arasında kolaylıkla geçiş yapabilme becerisi onu türün diğer isimlerinden ayırıyor. Sanatçının Japonya, Avrupa, Birleşik Devletler ve Karayipleri de kapsayan dünya turnesi 2010 yılında da devam ediyor.

Omara Portuondo ile yaptığı çalışmalarla caz müzik tutkunlarının gönlüne taht kuran Chuco Valdes ve müzik otoritelerince “piyano dâhisi” olarak nitelendirilen Michel Camilo 13 Kasım Cumartesi akşamı unutulmayacak bir performans için aynı sahnede olacak. Konserin bilet fiyatları, 1. Kademe 65 TL, 2. Kademe 55 TL ve 3. Kademe 45 TL olarak açıklandı. İndirimli biletin fiyatı ise 35 TL olacak.