"Hatayla kasten adam öldürmek" ten soruşturma başlatan Havza Savcılığı, 13 askerin ifadesini aldı. Tim komutanı teğmen tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemeden serbest bırakıldı. 
 
Askerlerin ifadelerinde, birbirlerinin benzeri cümlelerle, "Gelen istihbaratlarda o gün oradan iki kişilik bir terör unsurunun geçeceği belirtiliyordu. 
 
İstihbarat notlarında bu iki kişinin üzerinde siyah mont olacağı bilgisi yer alıyordu. Bu kişilerin şüpheli hareketleri, istihbarat notlarındaki bilgilerle örtüşüyordu" dedikleri öğrenildi. Askerlerin tamamı ifadelerinde, dur ihtarında bulunduklarını ancak buna rağmen karşıdan ateş açıldığını ve şüpheli şahısların dağlık bölgeye doğru kaçmaya başladıklarını anlattılar. 
 
Olay yerindeki inceleme ve ifadelerden, 13 kişilik timin toplam 500 mermi kullandığı belirlendi. Savcılık, 6+6+1 şeklinde iki kol halinde hareket eden timin özellikle öndeki 6 kişilik unsurunun ateş açtığını, arkadaki grubun da bunlara eşlik ettiğini tespit etti. Dinlenen tanıklar ve yapılan tespitlere göre ateş yaklaşık 3 saat sürdü. 
 
Atışın önemli bölümü ilk 10 dakikada, hedef gözetmeksizin gerçekleşti. Daha sonra askerlere 'canlı hedef tespit etmeleri halinde ateş etmeleri' emri verildi. Bu şekilde iki gencin yaklaşık 3 saat ateş altında tutulduğu öğrenildi. Olayda yaşamını yitiren Gökhan Çetintaş'ın başına 2, kalçasına da 1 kurşun isabet ettiği belirlendi.