Karın ağrısı şikayetiyle gittiği doktordan kanser olduğunu öğrenen Sema Hoşgöz, yaşadığı zor günleri şöyle anlattı: "Karın bölgemde bir türlü geçmeyen ağrı hissetmeye başladım. Komşum İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde öğretim görevlisiydi. Ailece tatile gelmişlerdi. Kendilerini ziyaret ettim ve şikayetlerimi söyledim. Elle muayene etti. 'Hemen birkaç tahlil yapmamız gerekiyor' dedi. Bu beni çok korkutmuştu. 'Durum ciddi mi' diye sordum. 'Önce bir tahlil yapalım sonra konuşuruz' dedi.
 
Sabaha kadar gözüme uyku girmemişti. Sabah erkenden hemen Kuşadası Devlet Hastanesi'ne gittim. Orada da şikayetlerimi doktora anlattım. Bazı tahliller yapıldı. Sonuçlar çıktığında doktorum yüzüme baktı ve 'üzgünüm ama söylemek zorundayım. Karın bölgenizdeki ağrıların sebebi anlaşıldı. Kolon kanseri olmuşsunuz.' dedi. İşte o an yıkıldım. Bugüne kadar hiç aklıma dahi getirmediğim ölümü o an tüm bedenimde hissettim."
Tahlil sonuçlarını yanına alarak hastaneden ayrıldığını anlatan Sema Hoşgöz, şunları söyledi: "Profesör olan komşuma göstereyim belki yanlış bakılmıştır diye düşündüm. O da bana, 'evet tahmin ettiğim gibi hemen tedaviye başlamamız lazım' dedi. Altı seans kemoterapi uygulandı."
 
İyileşme umuduyla tedaviye devam eden Sema Hoşgöz, ikinci bir kansere daha yakalandı. İyileşmeyi beklerken bu kez de rahim kanserine yakalandığını öğrendiğini anlatan Hoşgöz, sözlerine şöyle devam etti: "Tedavim sürerken kanser karaciğerime de sıçramıştı. Hızla kilo vermeye başladım. Tıbbi tedavi beni daha kötü yapmıştı. İyileşmeyi beklerken daha da kötüleşiyordum. Eşimle konuşup 'bu böyle olmayacak' dedim. Başka tedavi yöntemleri araştırmaya başladık. Çevremde tanıdık herkese durumumu anlatım. Bana sanki ağız birliği yapmışcasına 'Ege Lokmanı' olarak tanınan Şevki Güngör'ü tavsiye ettiler."
 
ŞEVKİ GÜNGÖR UMUT OLDU
 
Zaman kaybetmeden Manisa'nın Kırkağaç ilçesine bağlı Bakır kasabasında bulunan herbalist Şevki Güngör'ü ziyaret eden Sema Hoşgöz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eşimle birlikte herbalist Şevki Güngör'e gittik. Yanımızda tahlil sonuçlarını da götürmüştük. Bir süre inceledi. Buraya gelene kadar aslında hiç iyileşeceğime dair inancım yoktu. Fakat Şevki Bey'i görünce bu düşüncem değişti. Şevki Bey gerçekten ne yaptığını bilen, oldukça donanımlı biri olduğunu gösterdi. Bu da beni kendisine inanmamı sağladı. Şevki Bey bana dönerek, 'korkma iyileşirsin' dedi. 'Senin durumunda olup iyileşen çok hastam oldu' dedi. Bana bir aylık bitkisel ürünlerden oluşan kür hazırladı. Verdiği ürünleri muntazam olarak kullanmaya başladım. Aradan 20 gün geçince tekrar tahlil yaptırdım. Çıkan sonuç inanılmazdı. Kanserli hücreler küçülmeye başlamıştı. Çok sevinmiştim. Bitkisel tedavilere hiç ara vermeden bir yıl kullandım şimdi hastalıktan eser yok. Eskiden olduğu gibi sağlıklı olarak yaşamıma devam ediyorum."