İngiltere'de bir aile dramı yaşanıyor. Menenjit hastalığına yakalanan İki yaşındaki Lydia'nın yaşaması için iki ayağı kesildi. Doktoru suçlayan minik annenin kızı, "Eğer doktor çağırdığımızda evimize gelip Lydia'yı muayene etseydi kızımın ayakları kesilmeyecekti" dedi.

Kızı Lydia hastalandığında doktora gittiklerini belirten Jodie Cross, doktorun kendilerine endişelenecek birşey olmadığını, kızlarının mikrop kaptığını söylediğini ifade etti. Kızlarını eve getirdiklerin ama iyileşmeyince başka bir doktora götürdüklerini belirten anne Jodie Cross, "O doktor da kulak enfeksiyonu teşhisi koydu. Ama kızım iştiği ilaçları bile kusuyordu" şeklinde konuştu.

Genç kadın kızının menenjit olduğu kuşkusuna kapıldı ve evin yakınındaki kliniği arayarak bir doktor gönderilmesini istedi. Ancak Jodie Cross'un doktor isteği kabul edilmedi. Cross, "Lydia dışarı çıkamayacak kadar hastaydı. Hastanenin bu tavrı karşısında şoke oldum. Doktorların ev ziyaretini yaptıklarını biliyordum ama doktor haftasonu olduğunu ve eve gelemeyeceğini belirtti" dedi.

39 yaşındaki Jodie Cross tedavide geç kalındığı ve yanlış teşhis konulduğu için kızının iki ayağının kesildiğini belirtiyor. Genç anne kızını muayene etmeyi reddeden doktoru dava edeceğini söyledi.


HÜRRİYET