Cinayetin ardından Tuna ailesinin üyeleri, Akyol ailesi mensuplarının oturduğu 5 ev, 2 ahır ve 1 aracı ateşe verip yaktı. Akyol ailesi köyü terk ederken, önlem alan jandarma köye giriş ve çıkışları yasakladı.

Karlıova’nın Sarıkuşak Köyü’nde yaşayan ve arazi anlaşmazlığı yüzünden yıllar öncesine dayalı aralarında husumet bulunan Tuna ile Akyol, aileleri arasındaki olay bu sabah meydana geldi. İddiaya göre, 18 yaşındaki Arafat Tuna, koyunları otlatmaya götürürken, Akyol ailesine ait arazinin içinden geçerken, önü 40 yaşındaki Ali Akyol tarafından kesildi. Akyol, arazilerinden geçen Arafat Tuna’yı kürekle dövdü. Kanlar içinde eve gelen Tuna, olayı yakınlarına anlattı. Tuna, yakınları tarafından Karlıova Devlet Hastanesi’ne götürülürken, diğer yakınları Akyol ailesinin bulunduğu bölgeye gitti.Tarlada ot toplayan Akyol ailesi ile Tuna ailesi arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, Akyol ailesinden bir kişi Kalaşnikof tüfekle ateş açtı. Açılan ateşte, köyün eski muhtarı 42 yaşındaki İsmail Tuna olay yerinde ölürken, Abdulmenav Tuna yaralandı.

Yaşanan arbede daha da büyümeden diğer köylülerin araya girmesiyle önlendi. İsmail Tuna’nın cesedi ile yaralanan Abdulmenav Tuna, Karlıova Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

EVLER, AHIRLAR, ARABA ATEŞE VERİLİP YAKILDI

Ailelerinden 1 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanması üzerine öfkelenen Tuna ailesinin fertleri bu kez köyde Akyol ailesinin oturduğu 5 ev, 3 ahır ve 1 otomobili ateşe verip yaktı. Bu sırada Akyol ailesinin tüm fertleri köyden kaçtı. Köylülerin haber vermesiyle birlikte çok sayıda jandarma ekipleri ve itfaiye köye gitti. Alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri yangınları kontrol altına alırken, evler, ahırlar ve otomobil tamamen kullanılamaz hale geldi.

Geniş çaplı önlem alan jandarma ekipleri, başlattıkları soruşturmayı sürdürürken, köye giriş ve çıkışları yasakladı.