Muhtarın önünde ikametgah senedi ya da nüfus sureti için beklemeye artık son... Çünkü bu belgeler artık kalkıyor. Bu işleri artık kuruluşlar kendi halledecek!
İkametgah senedi ve nüfus sureti tarihe karışıyor. Çünkü artık kamu kurum ve kuruluşları, kişilerin nüfus ve adres bilgilerine doğrudan ulaşabiliyor.

İKAMETGAH BELGESİ TARİH OLUYOR

Kırtasiyeciliğin ortadan kaldırılması hedefi doğrultusunda, kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen iş ve işlemlerde, nüfus müdürlüklerinden veya yurttaşlardan yerleşim yeri ve diğer adres belgesi ile nüfus kayıt örneği istenmeyecek, bu belgeler, ilgili kuruluş tarafından doğrudan KPS'den elde edilecek.

Ulusal Adres Veri Tabanının güncel tutulması amacıyla İl özel idareleri ve belediyelerce 'Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik' hükümleri titizlikle uygulanacak, mahalle, cadde, sokak adı gibi adres bileşenlerinde meydana gelen değişiklikler en kısa sürede kamuoyuna duyurulacak.

Kurumlar, her türlü iş ve işleminde, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından belirlenen (TS EN 14142-1) adres standardına uyacaklar.

GENELGE YAYIMLANDI

Başbakan Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre, kamu kurum ve kuruluşları yaptıkları işlemlerde, MERNİS veri tabanında yer alan ve T.C. kimlik numarası ile ilişkilendirilmiş bulunan 'Kimlik Paylaşımı Sistemi'nden (KPS) elde edecekleri yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerini esas alacaklar. Henüz KPS'ye bağlanmayan kamu kurum ve kuruluşları ise hazırlıklarını en kısa sürede tamamlayarak KPS'ye bağlanacak.