Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği"nde gerçekleşen imza töreninde Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, Garanti Bankası Adnan Menderes Bulvarı Şube Müdürü Engin Bodur, Garanti Bankası Aydın Sanayi Şube Müdürü Kobran Keserci ve Garanti Bankası Aydın Şube Müdürü Evren Gökçöl katıldı.
Protokol töreninde konuşan Garanti Bankası Aydın Şube Müdürü Evren Gökçöl, imzalanan kredi protokolüyle Aydın"daki esnaf ve sanatkarlara uygun faiz ve geri ödemeli kredi imkanı sağlandığına işaret ederek, “Bankamız ile Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği arasında yapılan anlaşma uyarınca Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyeleri, Garanti Bankası"nın yüzde 0,99"dan başlayan avantajlı faiz oranlarından yararlanabilecekler. Kullanılan kredinin geri ödemesi 60 aya kadar vadede eşit taksitlerle yapılabilecek” dedi.
İmzalanan kredi protokolünün Aydın esnaf ve sanatkarına hayırlı olmasını dileyen Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit de, banka yetkililerinin kendilerine böyle bir teklifle geldiğini anımsattı. Yaptıkları inceleme sonucunda esnaf ve sanatkara faydalı olacağını düşündükleri protokolü imzalamaya karar verdiklerini hatırlatan Akşit, “Bu krediden hem personelimiz hem de birliğimize bağlı meslek kuruluşlarının tüm temsilcileri faydalanabilecek. Bilindiği gibi Türkiye ve Aydın"ımızın en büyük sorunu ekonomi. Ekonomide kredisiz olmuyor. Aldığımız kredileri doğru yerlerde kullanıp, geri ödemesini de zamanında yapmalıyız. Kredinin ödenememesi esnafımızın sonunu hazırlıyor. Bu nedenle kredileri daha çok ihtiyaçlarımıza göre ve ödeyebileceğimiz limitlerde almalıyız. Biz esnafımıza bunu tavsiye ediyoruz. Bir bankadan aldığı krediyi başka bir bankadan kredi çekerek ödemeyi düşünmek, esnafımızın sonu olur” diye konuştu. iha