İzmir'de "Dur" ihtarına uymayan cip sürücüsü 20 yaşındaki Baran Tursun'un beyin ölümü gerçekleşti

İzmir'in Bayraklı semtinde 'dur' ihtarına uymayarak kaçan cip sürücüsü Baran Tursun (20) direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refüjdeki ağaca ve elektrik direğine çarparak kaza yaptı.

Müteahhit Mehmet Tursun'un oğlu olan Tursun kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Baran Tursun'un hastanedeki tedavisi sırasında başının arka kısmında 1 adet kurşun yarası olduğu tespit edildi. Bunun üzerine kovalamaca olayına karışan polislerle, cipte bulunan Atilla Doğan (20) ve Emre Ökçelik (20) cinayet bürosuna götürüldü. Olayı gören vatandaşlar ise kovalamaca sırasında 3 el silah sesi duyduğunu, daha sonra kazanın meydana geldiğini iddia ettiler. Edinilen bilgiye göre olay gece saat 03.30 sıralarında devriye gezen Bornova Resmi Asayiş Ekipleri, Bayraklı, Smryna Meydanı'nda içerisinde 3 kişi bulunan 35 AL 9702 plakalı Grand Charokee marka cipe 'dur' ihtarında bulundu. Polisin 'dur' ihtarına uymayan cip sürücüsü Baran Tursun kaçmaya başladı.


Bunun üzerine polis ekipleriyle cip arasında kovalamaca başladı. Polis ekipleri kaçmayı sürdüren cipin peşinden megafonla 'dur' ihtarında bulunmaya devam etti. Kovalamaca sırasında Manas Bulvarı üzerinden Çınarlı yönüne giden cip sürücüsü Baran Tursun, Tekel Deposu karşısında direksiyon hakimiyetini kaybederek, orta refüjdeki ağaçlara daha sonra ise elektrik direğine çarparak kaza yaptı. Kaza sonucu ağır yaralanan cip sürücüsü Baran Tursun olay yerine çağrılan ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Cipte bulunan Emre Ökçelik(20) ve Atilla Doğan (20) yaralanmadan kurtuldu. Hastanede yapılan tedavisi sırasında Baran Tursun'un başının arka kısmından bir adet kurşun yarası olduğu tespit edildi. Herhangi bir sabıkasının bulunmadığı öğrenilen cip sürücüsü Baran Tursun'un sabah saat 06.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti. Kazada hurda yığınına dönüşen ve Tursun Hazır Giyim ve İnşaat firmasına ait olduğu tespit edilen cipin içinde 1 adet boş bira şişesi bulunurken herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Kazayı yaralanmadan atlatan ve herhangi bir sabıkası olmadığı bildirilen Emre Ökçelik ve Atilla Doğan ise elleri kelepçelenerek ekip otosuna bindirildi.


İzmir'de müteahhitlik yapan Mehmet Tursun'un oğlu olduğu öğrenilen Baran Tursun'un 2007'nin Haziran ayında alkollü olarak araç kullanmaktan dolayı ehliyetine 2 yıllığına el konulduğu ortaya çıktı. Çevredeki vatandaşlardan bazıları kovalamaca sırasında 3 el silah sesi duyduklarını, daha sonra ise kazanın meydana geldiğini iddia ettiler. Ancak başında kurşun girişi bulunan Baran Tursun'un ekip otosundan açılan ateş sonucu vurulup vurulmadığının yapılan soruşturma sonucunda ortaya çıkacağı bildirildi. Olayın aydınlığa kavuşması için cipi kovalayan polis memurları ile cipte bulunan Emre Ökçelik ve Atilla Doğan, ifadeleri alınmak üzere Cinayet Bürosu'na götürüldü. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.


İHA