Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bitkisel Gıda ve Yemin İhracatında Sağlık Sertifikası düzenlenmesi ile İhracattan Geri Dönen Ürünler İçin Uygulama Yönetmeliği kapsamında ihracat işlemlerin hızla devam edebilmesi ve ihracatın aksamadan sürmesi amacı toplantı düzenledi. Toplantıya İl Müdürü Salih Köksal, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ferhat Aydoğdu, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü kontrolörleri ve Aydın genelinde faaliyet gösteren ihracatçı firma temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan İl Müdürü Salih Köksal, “Bilindiği gibi Aydın, incir ihracatında Türkiye genelinin yüzde 80’ini gerçekleştirmesinden dolayı büyük öneme sahiptir. Bu sebepten ihracatın aksamadan, hızlı ve sistemli bir şekilde yürütülebilmesi için gereken tüm kaideleri ivedilikle hayata geçirmek konusunda İl Müdürlüğümüz olarak azami özen ve çaba gösterilmektedir. Teknik ve eğitim konularındaki destek çalışmalarımız ivedilikle yürütülmektedir. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem kanununa istinaden 25 Kasım 2011 tarihinde 28123 sayılı ‘Bitkisel Gıda ve Yemin İhracatında Sağlık Sertifikası düzenlenmesi ve İhracattan Geri Dönen Ürünler İçin Uygulama Yönetmeliği’ yayımlanmıştır. Yönetmeliğin 6. Maddesinin 1. fıkrasında ‘İhracat işlemleri, ihracatçı firma ve ihraç edilecek ürünlere ait bilgilerin üretici/ihracatçı veya temsilcisi tarafından GGBS’ ye kaydının yapılmasıyla başlar’ denilmektedir. Tüm bu bilgiler ışığında ihracat işlemlerin hızla devam edebilmesi ve ihracatın aksamadan sürmesi amacıyla sizlerle bir araya gelmek istedik” dedi.
Toplantıda Aydın’da faaliyet gösteren ihracatçı firma temsilcilerine GGBS giriş sistemi kullanımı ve ihracat ön bildiriminin firmalar tarafından çevrimiçi sistem üzerinden yapılması konularında bilgiler verildi. Toplantının sonunda firma temsilcilerine GGBS sistemine giriş şifre ve parolaları verildi.